Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De farliga sviktarna ska bytas

De gamla, dåliga och farliga sviktarna i Kristiansborgsbadet är snart historia. Efter flera års kamp får VSS nu beskedet de väntat på. – Skönt att det äntligen händer något, säger simhopps-tränaren Joakim Nyström.

Annons
Framtidshopp. Veronika Lindahl är en av de VSS-talanger som snart kan hoppa från säkra sviktar.

VLT berättade i mitten av juli om de bristfälliga simhoppssviktar som finns uppsatta i Kristiansborgsbadet.

Simhoppssektionen i VSS hade i flera år påpekat för Västerås stad att de var gamla och dåliga, men inte fått något gehör.

VSS-tränaren Joakim Nyström berättade då att de dåliga sviktarna påverkade klubbens hoppare negativt och begränsade deras träning.

– Problemet är att när vi kommer ut och tävlar på andra arenor blir det jättekonstigt för våra tjejer. De behöver ta ett extra träningspass innan de ens kan hoppa ordentligt på riktiga grejer, sa han då.

Dessutom menade han att sviktarna i Kristiansborgs-badet till och med kunde vara farliga att hoppa ifrån.

– Jag kan inte rekommendera folk att hoppa från dem. Vi som håller på med det här vet hur man kan använda dem utan att skada sig, men allmänheten har inte den kollen.

Lars Ljung på kultur-, idrotts- och fritidsnämnden svarade då att Västerås stad skulle titta på sviktarna.

Nu, drygt tre månader senare har det hänt en hel del.

– Det började med att experter från Stockholm var här och kollade på grejerna och dömde ut dem helt. Sedan har vi haft möten med representanter från kommunen och de bad oss skicka offerter, vilket vi har gjort. Så, nu har de lovat att de ska byta ut dem, säger Nyström.

Och bytet kan gå fort.

– Vi fick offerten från VSS förra veckan och har tittat på den. Det kommer att gå iväg en beställning på nya sviktar nu under veckan, säger Lars Ljung, och tillägger:

– Så nu ska vi se till att de får nya schyssta grejer och så hoppas vi att det blir jättebra.

Men exakt när de nya sviktarna är på plats är svårt att säga och beror enligt Lars Ljung på leverantören.

– Det är ju ingen helt lätt sak det här, att byta ut sådana här grejer. Det ska ju gjutas och borras och göras allt möjligt, men som sagt, vi beställer nya sviktar den här veckan, säger han.

Joakim Nyström välkomnar beskedet.

– Det känns jättebra. Skönt att det äntligen händer något. Nu får vi bara hoppas att de löser det på ett sådant sätt att vi kan fortsätta träna under tiden. Att de gör en i taget, säger han.

Mer läsning

Annons