Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld till Västeråshoppare

Nu jagar talangen en plats i ungdoms-OS.

Annons

Trots att hon borde vara långt ifrån toppformen kunde helgens SM i simhopp i Jönköping inte gått så mycket bättre för Västerås Simsällskaps Veronika Lindahl.

På lördagen blev det två SM-silver, från en meter och tre meter synchro tillsammans med Jönköpings Daniella Nero, vilket sedan på söndagen följdes upp med ett SM-guld från tre meter.

- Hon har hoppat alldeles strålande hela helgen. Det var fajt till sista omgången och där gjorde Veronika en liten miss så vi hann bli lite nervösa men till slut räckte det ändå så att hon kunde vinna med två poängs marginal, säger tränaren Joakim Nyström.

Fokus för Lindahl den här säsongen ligger egentligen på juniortävlingar, men att hoppa SM var självklart.

- Hon är inte formtoppad nu över huvud taget men hon har en liten tävlingsdjävul i sig så det gick ju bra ändå, säger Nyström.

Guldet innebar också att Veronika Lindahl nu får Sveriges plats i kvalet till ungdoms-OS. Kvalet hoppas i Mexiko i slutet av februari och OS går i Kina i augusti/september.

- Varje land får bara ha en representant i kvalet och där gäller det att bli topp nio för att ta sig till Kina. Veronika är fortfarande ny på världsnivån så jag har inte full koll på konkurrensen men jag vet att det kommer att bli tufft, men hon har absolut chansen att se till att Sverige får en plats i ungdoms-OS, säger Joakim Nyström.

Mer läsning

Annons