Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skästa RC klart för lag-SM

Skästa RC imponerade stort på Strömsholm.Efter segern i AgriaAllsvenskan får nu klubben rida lag-SM i Falsterbo.- Otroligt kul. Det blir första gången i Falsterbo för mig, säger Emma Kåbring.

Annons

På fredagskvällen avgjordes den tredje omgången i AgriaAllsvenskan på Strömsholm. Inför tävlingen var Södertälje RK serieledare, tätt skuggat av bland andra Skästa RC och Västerås RC.

Samtidigt som Södertälje hade en mindre lyckad dag på Strömsholm imponerade Skästaryttarna stort.

Erika Bergqvist med Can´t buy me love inledde med fyra fel. Därefter red trion Isabell Eklöf /Wizard V, Emma Kåbring/High Felipe och Louise Haaga/Quality felfritt.

Därmed vann Skästa på noll fel (det sämsta räknas bort) och lade även beslag på förstaplatsen i gruppen med 30 poäng. Tvåa blev Årsta-Runsten som därmed också kvalificerade sig till finalen i Falsterbo.

- Det blir första gången som jag rider i Falsterbo. Bara en sån sak. Det ska verkligen bli otroligt kul, säger Emma Kåbring.

Har ni chans att vinna även i Falsterbo?

- Vår serie är rätt tuff så det känns som att vi har en god chans där nere. Det är otroligt små marginaler i den här sporten. En bom så kan det vara kört.

Emma Kåbring rider en hel del under helgen. På söndag väntar den största utmaningen. Då avgörs Grand Prix-tävlingen.

- Jag har haft en bra säsong hittills och jag hoppas att det fortsätter så. Känslan är god inför söndagen. Jag hoppas på en favorit i repris.

Emma Kåbring vann, högst oväntat, förra årets Grand prix. I år är hennes segerodds avsevärt lägre.

- Chansen att vinna finns absolut. Min häst (High Felipe) är i bra form.

Mer läsning