Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skästa strax bakom toppen

Laget ligger femma inför finaldagen i Falsterbo.

Annons

Framgångssagan för den lilla Västeråsklubben Skästa RC är inne på ett nytt kapitel. För två säsonger sedan tävlade klubben i division 1 i laghoppningen. Där krossade man allt motstånd och vann samtliga deltävlingar och avancerade till elitserien.

Väl där fortsatte framgångarna. Den östra zonen, där alla de lokala hästhoppningslagen tävlar, ses som en av de tuffaste i Sverige. Trots det tog Skästa topplacering efter topplacering under den gångna säsongen och lyckades som enda lokala lag kvalificera sig för SM-finalen i laghoppning som i år rids under Falseterbo Horse Show som pågår nu.

Den första omgången av två reds på lördagsförmiddagen och för Skästa red Erika Berggren/Ghetobreaker vd Brouwershoeve, Isabelle Eklöf/Wizard V, Emma Kåbring/Thelma och Louise Haaga/Quality.

Erika Bergqvist inledde för Skästa med en lugn ritt. Tyvärr lite för lugn eftersom hon förut ett nedslag även fick ett tidsfel för överskridande av maxtiden. Det följdes sedan upp av två felfria ritter av Eklöf och Kåbring.

När bara Louise Haaga återstod var Skästa i et bra läge. Vid felfri ritt skule laget vara i delad ledning eftersom det sämsta resultatet stryks. Men det blev ett nedslag för Louise Haaga och Quality och Skästa RC blev femteplacerat inför omgång två som rids på söndagen.

Mer läsning

Annons