Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Skönt lira på riktigt igen”

VM blev en finsk flopp. Men Pekka Rintala har släppt det – i kväll startar elitserien om. – Ska bli skönt att lira riktig bandy igen, säger VSK-forwarden inför hemmamatchen mot IFK Vänersborg.

Annons
Hemma. VSK-anfallaren Pekka Rintala är tillbaka i Västerås efter VM i Kazakstan. Finland kom fyra och Rintala tar nya tag i Grönvitt mot Vänersborg i ABB Arena i kväll. Foto: RUNE JENSEN

Finlands iskalla VM avslutades med förlust (5–10) i bronsmatchen mot Kazakstan i söndags. Pekka Rintala gjorde förvisso två mål och en assist, men att missa medalj i VM var ingen rolig upplevelse och långt under förväntningarna.

– Vi fick aldrig ihop det, vi var inte på plats från början (0–12 mot Sverige i första matchen). Ibland blir det så och visst saknade vi våra bästa spelare, säger han och nämner Sami Laakkonen, Petteri Lampinen och Juho Liukkonen.

I går var han tillbaka på Grönvitts träning vid lunchtid.

– Det var riktigt roligt. Skönt att komma hem och lira riktig bandy igen. Kroppen kändes bra men det är väl knoppen som inte hänger med riktigt, det är jetlag fortfarande och jag skulle nog kunna somna stående, säger han till VLT i går kväll.

Mer läsning

Annons