Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver för Fredricson

Var med för att se och lära - snodde andraplatsen

Annons
Fredricson, här på Lunatic.

Med Lunatic fortfarande borta på grund av skada trodde de allra flesta att Jens Fredricsons chanser till medalj i årets SM i Falun var borta. Andrahästen Avon har visserligen stor potential men är fortfarande orutinerad på den höga nivån.

Men kvalen gick bra och inför söndagens final låg Jens Fredricson på en femteplats och ett litet hopp om en riktigt bra placering tändes.

Väl framme i finalen inledde Fredricson och hingsten Avon med att direkt sätta press på de övriga. De gick ut femte sist och tog sig runt banan med bara ett nedslag. Eftersom de tidigare felen från kvalen följde med in i finalen innebar det för de återstående fyra att de hade råd att riva ett hinder och ändå komma före Fredricson, men inte mer än så.

Det skulle visa sig svårt på den regntunga banan i Falun. Bara ett enda ekipage, Helsingborgs Niklas Arvidsson på Click and Cash, lyckades ta sig in före Jens Fredricson i resultatlistan och silverskrällen var ett faktum.

– Jag är lite förvånad men glatt överraskad. Jag tror aldrig att han har hoppat så här bra. Nu ska jag lägga lite fokus på att den här hästen ska få gå rätt klasser. Jag hade nog inte ridit SM på den honom om Lunatic varit frisk, säger Jens Fredricson till Tidningen Ridsport.

Mer läsning

Annons