Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smajic kan stoppas av lårskadan

Testmatch mot Mikael Ishaks FC Köln – det väntar Emir Smajic på fredag. Om inte en lårskada stoppar VSK Fotbolls skyttekung.  – Vi får se om han kan spela, säger agenten Nenad Lukic.

Annons
Skada kan sätta stopp. Nu finns Emir Smajic i provspel hos tyska Jahn Regensburg – men VSK:s skyttekung har drabbats av en lårskada och kan behöva åka hem redan efter några dagar. foto:

VLT avslöjade för två veckor sedan att 23-åringen dragit till sig intresse från Tyskland.

I lördags spelade Smajic sin sista match för Grönvitt (1–1 hemma mot Östersund) – och tidigt på söndag morgon gick flyget till Tyskland för provspel hos Jahn Regensburg. Väl där gjorde Smajic under måndagen sin första träning med klubben, som i går offentliggjorde att en testmatch mot FC Köln bokats in till fredag. I Köln, som åkte ur Bundesliga den gångna säsongen, återfinns bland andra svenske Mikael Ishak, tidigare i Assyriska.

Men det är oklart om Smajic kan få chansen att visa upp sig i matchen. En skada kan stoppa anfallaren från vidare provspel med nykomlingen i den tyska andraligan.

– Han har dragit på sig en skada i baksida lår. Vi får se om han kan spela och vi ska snacka och ta beslut i morgon om han kan fortsätta vara kvar där eller om han måste åka hem. Vi ska inte riskera någonting, säger Nenad Lukic.

Är det i så fall kört med Tysklandspåret?

– Vi får se, men om han känner att han är skadad och inte kan träna så ska han åka hem nu i alla fall.

– Transferfönstret stänger inte förrän 31 augusti och vi har inte bråttom, säger Lukic.

Smajic har tidigare sagt till VLT att han helst vill vara kvar i svensk fotboll.

– Jag är öppen för alla förslag men helst vill jag stanna i Sverige. Jag tycker helt klart att jag har potential för att spela på högsta nivån här, sa han då.

Mer läsning

Annons