Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smajic tvingas lämna Grönvitt

VSK har inte råd att behålla sin skyttekung Emir Smajic. Anfallaren får bara spela två matcher till – sedan är det slut. – Det känns jättetungt, säger sportsligt ansvarige Haci Aslan.

Annons

VSK värvade Emir Smajic från Sirius i mitten av mars. Det var en chansning från VSK och därför skrev man bara ett kontrakt fram till den sista juli. Men den långe anfallaren blev en succé och har gjort åtta mål på tolv matcher. Parterna har den senaste tiden försökt att enats om ett nytt kontrakt men har inte kommit fram till en lösning.

Därför tvingades VSK informera Smajic efter matchen i går att man inte har råd att behålla sin anfallare.

Klubbens ekonomi är fortsatt dålig och tål inga större löneposter.

– Det är jobbigt att vi inte kan behålla en av våra bästa spelare. Det känns jättetungt. Men tyvärr finns det inga pengar. Vi har inte råd att ha Emir kvar, säger Haci Aslan.

Klubben dras fortsatt med ett par större skulder. Dessutom har man inte fått in tillräckligt med intäkter från sponsorer och publik.

– Vi hade budgeterat med ett snitt på 1 400 personer. Just nu ligger vi på 700 så det ser inte så bra ut. Jag tycker det är konstigt att vi inte kan locka mer folk till matcherna när vi ligger i toppen i division 1. Intresset för fotboll är dåligt här i stan, säger Haci Aslan.

Hur mycket krävde Smajic i lön?

– Det är inte jättemycket pengar. Runt 7 000–8 000 kronor men det är för mycket för oss. Tyvärr har vi inte råd med det.

VLT fick tag på Smajic i går kväll och han tycker det är väldigt synd att han inte får fortsätta.

– Jag ville gärna vara kvar och fortsätta att utvecklas. Jag trivs jättebra i laget och fått flera nya vänner, säger Smajic.

Och fortsätter:

– Jag krävde inte jättemycket i lön. Man måste ju kunna leva. Det ska inte kosta pengar för mig att spela fotboll. Jag har nästan spelat gratis under den här perioden. Men jag förstår VSK också. Finns det inga pengar så finns det inte. Det är som det är.

Har du fått några andra anbud?

– Det vill jag inte kommentera.

VSK möter Östersund på lördag och sedan vänder serien med hemmamatch mot Östersund 14 juli. Sedan är det uppehåll.

Smajic kommer att vara med i dubbelmötet men sedan är det färdigspelat i Grönvitt.

– Jag vill avsluta snyggt och bidra med det jag kan. Jag hoppas att vi kan ta två segrar nu.

Mer läsning

Annons