Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarvärme utan sporthetta

Sommarvärmen är på ingång i Västerås. Men hur het är egentligen stans idrott i maj?
– Egentligen är ingenting hett just nu, säger Curt Lundmark.

Annons
Galaarrangör. Curt Lundmark som arrangerar Västerås Idrottsgala, är inte speciellt imponerad just nu.Foto: Pasi Hiirikoski

Profilen Curt Lundmark har full koll på stans sport, inte minst med anledning av att han är en av arrangörerna till den årliga Idrottsgalan i Västerås.

Men ”Curre” hamnar i problem när han får uppgiften att lista de hetaste insatserna i maj, som för stans del i stort sett handlar om att Vänsta RF avancerade till elitserien i hästhoppning, att Cassandra Arnmark och Celine Östevik från WAD/VDC vann SM-guld i disco samt att KSA Västerås Alicia Brännback och Michael Brännback vann NM-guld i Taekwondo.

– En blygsam månad för Västeråsidrotten, men jag ska absolut inte förringa discodansarna. Cassandra var ju nominerad i Idrottsgalan redan i fjol, säger Curre.

– Nu är det fotbollssäsong, men det är så tidigt att det är svårt att se några tendenser ännu i serierna. Syrianska i division 2 har kanske stuckit ut lite.

Vilka är sportsnackisarna i stan?

– Folk överallt har synpunkter och kommentarer på VIK Hockeys satsning inför den kommande säsongen. Nummer två är VSK Bandy med sin nya tränarstab. Så vintersporterna är fortfarande snackisarna, säger Curt Lundmark.

Ishockey, VIK-Oskarshamn

Mer läsning

Annons