Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sperrle vs Johansson

Det handlar om målvaktskampen i VIK Hockey. Båda vill åt titeln – som förstekeeper.

Annons
Vem är i toppslag? Daniel Sperrle och Lars Johansson kämpar om posten som förstemålvakt i VIK Hockey.Foto: Jonas Bilberg

I ena ringhörnan: Daniel Sperrle, 28 år. Han mäter 180 centimeter och väger in på 80 kilo. I bagaget finns både elitserie- och internationell rutin.

I andra ringhörnan: Lars Johansson, 24 år. Han mäter 184 centimeter och väger in på 88 kilo. I bagaget finns en juniorlandskamp samt bra insatser i Mora IK.

De är väldigt olika.

Sperrle är en stark och explosiv burväktare.

Johansson är en cool puckvägg med bra plock.

Utgången i vinterns målvaktskamp är oviss, vilket innebär att VIK åter har två bra alternativ mellan stolparna.

Är du van vid målvaktskamper?

– Ja, det har mer eller mindre varit så i alla klubbar under min seniorkarriär. Jag är van att få kämpa och det är något som gör att man utvecklas, säger Sperrle.

– Nej, inte speciellt. Det har varit ganska klart uttalade förste- och andremålvakter där jag har spelat, säger Johansson.

Moraförvärvet Lars Johansson har varit etta i Moras kasse de senaste två säsongerna.

Hur känns det nu när du får kämpa om titeln?

– Det är roligt och inspirerande, det får en att bli bättre. Man vill ju spela matcher och här i Västerås måste man förtjäna det genom att bevisa vad man går för, säger Johansson.

Daniel Sperrle är som sagt van vid att kämpa om målvaktsspaden.

Vilken är din tuffaste målvaktskamp?

– När jag var i Linköping blev det så att Fredrik Norrena fick spela de flesta matcherna. Det var så förr att den välbetalda och etablerade målvakten fick spela mest, men det är klart att Norrena var bra också. Jag önskar ändå att jag fått spela mer då, säger Sperrle.

Noterbart är att Daniel Sperrle ett tag spelade i Moras A-lag när Lars Johansson fortfarande var junior i Dalaklubben.

Innebär det ett övertag i vinterns målvaktskamp?

– Nja ... jo, det stämmer ju att jag var mer etablerad då, men vad som hände för flera år sedan spelar ingen roll i dagsläget, säger Sperrle.

Och fortsätter:

– Trots att vi kämpar om istiden i VIK så vill jag poängtera att ”Lasse” är en kollega och lagkamrat och att vi vill hjälpas åt för att laget ska nå så långt som möjligt.

Lars Johansson:

– Inte vet jag om Sperrle har någon fördel. Nä, inte speciellt. Det är ju nu man måste kolla på insatsen.

Vem av er är tungviktaren?

– He, he ... jag har väl alltid skött min träning bra och alltid tyckt om att träna och att ta hand om kroppen, säger Sperrle som ”krallat” på sig rejält de senaste säsongerna.

– Ja, säg det? Jag försöker att gå ner några kilo, så det är väl jag som är den lite tyngre tjockisen ... men Sperrle kanske har lite tyngre meriter, säger Johansson.

Lars Johansson ångrar inte att han lämnade Mora för VIK.

– Jag siktar på att få spela och att utvecklas och jag känner redan nu att det var bra att byta klubb. Jag vill ta laget långt och mitt personliga mål är att ta ett eller två steg i rätt riktning den här säsongen. Man vill ju till elitserien och Västerås har ett bra lag som kan kämpa om kvalserien, säger Johansson.

Daniel Sperrle vill i sin tur vara bäst när det gäller och han tar gärna intryck av NHL-keepern Tim Thomas som är lite av en spegelbild av honom kroppsligen.

– Ja, Thomas är inte så stor han heller, men ändå är han världens bästa målvakt. Han förde ju Boston Bruins till Stanley Cup i våras. Det är alltid kul att titta på Thomas, han är en riktig krigare i målet, säger Sperrle.

Kampen är igång.

Vem vinner första ronden och får starta i premiären mot IF Troja-Ljungby på bortaplan på lördag?

Mer läsning

Annons