Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenlöf klar för Estkampen

Mångkampstalangens form håller i sig.

Annons

Den senaste tiden har Västerås Friidrotts mångkampslöfte radat upp fina resultat och lyckades bland annat nyligen klara kvalgränsen till JVM med över 500 poäng.

På torsdagen fortsatte Emma Stenlöfs storform att hålla i sig när hon deltog i lag-SM-kvalet på hemmaplan.

Stenlöf inledde dagen med att bli tvåa i tresteg, 12,23 (med lite för mycket medvind).

- Det kändes väldigt bra fast tyvärr fick jag lite ont i ryggen efteråt. Jag har lite ryggont som kommer och går men det är ingen fara med det. Det försvann ganska fort, säger hon.

Senare på eftermiddagen följde hon upp det fina resultatet med att sätta nytt personligt rekord på 200 meter, 25,28. Dessutom i tuff motvind.

- Det börjar kännas bättre och bättra att springa. Det brukar gå lite segt i de första tävlingarna för säsongen men i dag gick det ju väldigt bra, säger hon.

Stenlöfs framgångar har inte gått Friidrottsförbundet osett förbi. Ingenting är officiellt ännu men vlt.se kan nu berätta att 18-åringen är klar för Estkampen, en landskamp mellan Estland, Finland och Sverige senare i sommar, hennes första tävling mot seniorer.

- Jag har tävlat med seniorredskap förut men inte mot seniorer. Det ska bli kul att lära känna dem och tävla mot personer som är lite äldre. Då blir man verkligen peppad i varje gren och det finns alltid någon som driver en att försöka lite hårdare.

Trots att Emma Stenlöf redan krossat kvalgränsen till JVM är det inte säkert att hon får åka. Sverige skickar bara två representanter och det slutgiltiga beskedet kommer i juli.

- Det är några till som lyckades klara kvalgränsen förra året som inte gjort det än i år så vi får se hur det går för dem men det känns bra tycker jag ändå. Vi får se hur många från klubben som får åka till JVM, jag tror att vi är fyra som har chansen, jag, Sofi Flink, Moa Rothman och Daniella Karlsson. Men de har samma situation som jag, de måste konkurrera ut andra.

VFK rider på en framgångsvåg med ett antal riktigt duktiga friidrottare i klubben, inte minst sedan längdhopparen Malin Marmbrandt gjort en bejublad comeback på hemmaplan och blev tvåa. Emma Stenlöf tror att framgångarna betyder mycket för klubben.

- Det är skönt att det går bra för många. Det är lätt att man blir lite ensam när man åker iväg, det är roligare att åka som ett gäng från samma klubb. Det stärker lagkänslan i klubben och sedan är det skönt när några står och hejar också så klart.

Mer läsning

Annons