Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande fotboll i ungdomscup

I helgen gick Saffets Cup av stapeln för 29:e året i rad. Närmare 135 lag spelade i den otroliga hettan på Apalby- och Rocklundaplanerna.
– Allt har gått hur bra som helst, vi är jättenöjda, säger Jörgen Nyberg, kanslist i VIK.

Annons
Guldkram. VIK-spelarna i P97, Mattias Özgun och Emil Eriksson kramar om målvakten Hampus Bergqvist efter finalsegern i Saffets Cup.

Ska man beskriva lördagens cupspel så behövs inga fotbollstermer, för det var nämligen så varmt att inte ens den inhyrda glassbilen pallade trycket. Det var vindstilla och kokhett men som tur var försågs alla spelare med vatten så fotbollen slapp bli lidande.

– Man kan i alla fall säga att vi haft tur med vädret, menar Jörgen Nyberg.

Årets upplaga av Saffets Cup spelades av pojkar och flickor födda åren 96-04. Med närmare 135 anmälda lag blev det väldigt tätt mellan matcherna eftersom hela turneringen avgjordes på en dag.

– Värmen gjorde oss trötta men det var bara att kämpa på, sade Malin Magnusson i SSK:s F98-lag.

De gulsvarta tjejerna gjorde en stark insats i turneringen och hamnade slutligen i final mot Håbo FF. Matchen var förvånansvärt jämn men SSK:s Lisa Söderlund såg till att ändra på det när hon dundrade in 1–0. Västeråstjejerna fick övertaget och la in en ännu högre växel. Gulsvarta Frida Löwgren Jansson fixade 2–0 efter ett anfall med mycket bra passningsspel och sedan fortsatte det. Trots att Håbo bjöd på bra motstånd och var farligt nära att reducera flera gånger lyckades SSK-tjejerna hålla nollan.

I slutet av andra halvlek fastställde Felicia Stolpe slutresultatet till 3–0.

– Det var jätteskönt att vinna för vi har kommit på andra plats två år i rad nu,

säger Frida Löwgren Jansson efter matchen.

– Vi är glada och otroligt lättade för det var lite pirrigt innan finalen, fyller lagkamraten Malin Magnusson i.

De båda tjejerna anser att de vann cupen tack vare sin kämparglöd.

– Vårt spel var bra trots värmen, vi kämpade och gav inte upp, säger de.

Västeråslagen hade framgångar även på pojksidan. VIK:s killar födda 97 tog sig till final utan ett enda insläppt mål och mötte topprankade Köping P96 i slutmatchen. Båda lagen visade en otrolig vilja och spelet var precis så fartfyllt som man kan vänta sig i en final.

VIK:s målvakt Hampus Bergqvist utmärkte sig med snygga räddningar med bland annat en stoppad straffspark. Lagkompisen Jonas Nyberg gjorde matchens enda mål.

I slutet av andra halvlek var en kvittering otroligt nära när ett skott studsade över VIK-målvakten, men ribban räddade.

– Jag är otroligt stolt över grabbarna. De gjorde en riktig laginsats i dag, sade

tränaren Jonathan Andersson efter matchen.

Mer läsning

Annons