Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé på vårtouren för Jonsson

Nu vill Strömsholmsryttaren vara med och dela prispotten.

Annons
Jonssons ärevarv med Pilgrim.

På grund av landslagsuppdrag har Strömsholmsryttaren Niklas Jonsson inte kunnat delta i särskilt många av den nyinrättade hoppserien 7 Star Spring Tours deltävlingar. 

Serien, där ekipagens fyra bästa resultat räknas ihop, har blivit en succé i ridsportsverige, inte minst tack vare den generösa prispotten till vinnarna i varje klass.

På söndagen deltog Niklas Jonsson för andra gången den här säsongen i serien. Och särskilt mycket bättre kunde det inte ha gått i en tävling där de lokala ryttarna dominerade fullständigt och la beslag på placeringarna 1-3 samt 6.

På placeringarna 1 och 3 återfanns just Jonsson på hästarna Pilgrim och Manick.

- Det är så kul att den här serien finns i Sverige. Bra tävlingar för ryttarna på hemmaplan och dessutom på olika nivåer. Annars brukar man alltid behöva vara på 1.50-nivå för att få de bra tävlingarna men den här klassen går i 1,30 och det är perfekt för de hästar som inte är färdiga ännu, som mina. Det är kul och man känner att det har blivit bra drag runt den här tävlingen, säger Jonsson.

Efter de fina placeringarna tog Jonsson ett rejält skutt i den sammanlagda resultatlistan och ligger nu femma med Pilgrim och på åttonde plats med Manick.

- Det var bara vår andra omgång. Så nu är vi taggade för att åka till Stockholm nästa helg och försöka få vara med och dela på de där pengarna vi också, säger Niklas Jonsson.

Landslagsuppdragen med bästa hästen Caral har som sagt hållit Jonsson borta från de svenska tävlingarna men under helgen var han glad att vara hemma.

- Det är alltid kul att vinna men det är extra kul på hemmaplan. Särskilt här på en sådan anrik och svår bana. Det är kuperat och kräver verkligen sin häst.

Pilgrim och Manick må ha gått ganska jämnt under söndagens 1,30-klass. Men hästarna kunde inte vara mer olika enligt Jonsson.

- Pilgrim äger jag inte utan tävlar bara och det har jag gjort i 5-6 år. Han är otroligt framgångsrik på den här nivån och placerar sig nästan alltid. Manick däremot är bara sju år och väldigt orutinerad. Så att han kunde göra det så här bra är jag väldigt nöjd med.

Härnäst väntar SM och sedan Falsterbo för Niklas Jonsson och hans hästar.

Mer läsning

Annons