Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéhelg för Nyreröd

NM nästa för Strömsholmstalangen.

Annons

Strömsholms unga dressyrryttarinna Emilie Nyreröd kunde inte gjort mycket bättre ifrån sig under Nationaldagstävlingarna på hemmaplan.

Efter att ha ridit hem förstaplatsen i Grand Prix-dressyren på lördagen var det på söndagsmorgonen dags att försöka följa upp det med kürprogrammet, alltså det mer fria programmet. Nyreröds kür brukar allt som oftast gå hem hos domarna och var på väg mot väldigt höga poäng även på söndagen.

Då kom missen.

- Det blev fel när vi skulle göra ombyten i varje steg. Och sedan försökte jag göra om det igen lite senare och det blev fel igen. Hade jag bara gjort det en gång eller om det hade blivit rätt andra gången hade de inte dragit bort lika mycket poäng. Nu blev det som en kolossal miss, säger Emilie Nyreröd som trots det belönades med 71,725 procent vilket räckte till en andraplats.

Emilie Nyreröd var trots missen väldigt nöjd med helgen, som dessutom inleddes med en segern med 5-åringen U Bolt.

- GP:n gick prickfritt. I dag ville jag sätta lite mer tryck och då kom det en miss, vi ville för mycket. Men jag är jättenöjd med helgen så det känns bra, säger hon.

Härnäst väntar de nordiska mästerskapen i norska Kristiansand.

- Jag har ingen aning om vad det blir för motstånd men får jag till två prickfria tror jag att jag har bra chanser individuellt. Och vi skickar ett väldigt bra lag så där hoppas jag definitivt på guld, säger Emilie Nyreröd.

Mer läsning

Annons