Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superhästens sista säsong?

Dubbelnolla och tredjeplats i årets första tävling. Då njöt Strömsholmsryttaren Emma Mossberg. – Det känns otroligt bra, säger 27-åringen.

Annons
Felfritt. Strömsholmsryttaren Emma Mossberg och valacken Castillo J kom trea i 1,40-hoppningen.Foto: Per G Norén

Under gårdagens nationella tävlingar på Hamre var marginalerna till en början inte på Västeråsryttarnas sida. Uteslutningar och enkla rivningar i 1,30-klassen gjorde att ingen av dem blev placerade.

Men i 1,40-klassen släppte det för dem – framför allt för Emma Mossberg och 12-åriga valacken Castillo J, som tog sig igenom såväl grundomgång som omhoppning felfritt och till slut hamnade på en tredjeplats och därmed fick med sig den gula rosetten hem.

– Han kändes otroligt bra redan på framridningen i dag, och att vi river i omhoppningen på 1,30 var bara mitt eget fel. Gör jag rätt så gör han alltid rätt. Han är en fantastiskt fin häst, säger Emma Mossberg.

Castillo J har funnits i familjen sedan han var ett föl och ägs av Emmas föräldrar. Han är den enda häst hon tävlar med just nu – men det här kan vara deras sista säsong tillsammans.

– Vi funderar på att sälja honom. Han är ju tolv år nu och har inte så många bra år kvar på den här nivån, säger hon och fortsätter:

– Dessutom har mina föräldrar redan så många hästar.

Tänker du lägga av med tävlandet om han säljs?

– Nja, jag vet inte. Jag pluggar statsvetenskap och internationella relationer i Stockholm samtidigt som jag bor här i Västerås, så jag har egentligen inte tid att hålla på. Men det där står fortfarande öppet. Hästarna kommer alltid att finnas med i mitt liv på något sätt.

Övriga lokala ryttare i 1,40 klassen var Zazza Skärfstad, som kom femma med Chivas Imperial, samt Jenny Johansson (4 fel) och Mella Skärfstad (8 fel) som blev

oplacerade.

Mer läsning

Annons