Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen satsar högt:”U23-EM stora målet”

Jonas Friedel har bytt Hallstahammar mot Falun – för att utvecklas mer. Och för att nå nästa säsongs stora mål: U23-EM i kanotslalom.
– Mitt mål är att komma med dit, säger 19-åringen.

Annons

Jonas Friedel tävlar fortfarande för Västerås Kanotförening men flyttade efter sommaren från Hallstahammar till Falun – för att fortsätta sin satsning på Falu kanotslalom elitcenter.

– Jag trivs väldigt bra i Falun. Vi har en bra anläggning här och bra tränare. Här hoppas jag kunna utvecklas mycket, säger Jonas Friedel som har börjat studera till byggingenjör i Borlänge vid sidan av kanotsatsningen.

I går genomförde Jonas Friedel och hans lagkompisar ett lättare träningspass – innan det var dags att resa till Prag för ett veckolångt träningsläger. En resa som bekostas av Falu kanotslalom elitcenter.

– Det är perfekt att vi får möjlighet att genomföra såna här träningsläger. Prag är ett väldigt populärt ställe för forspaddlare. Det är bra vatten och inga höga vågor. Det är bra träningsförhållanden, säger Jonas Friedel.

Och fortsätter:

– På vägen ner till Prag ska vi förmodligen stanna i Leipzig en dag och träna på en anläggning där som har en konstgjord fors.

Under träningslägret i Prag väntar dessutom en dagsutflykt till Bratislava i Slovakien.

– De har en jäkligt bra bana och dessutom kommer flera tävlingar att köras där nästa år. Så det är perfekt att få träna lite och lära känna den banan, säger Friedel.

Vad har du för stora mål kommande säsong?

– Det blir landslagsuttagningar i maj och juni. Och man måste komma med i landslaget för att det ska hända något. Mitt största mål är U23-EM i Holland i sommar. Det hoppas jag kunna få vara med på.

Annons