Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tennis för unga

Mitt i vimlet av finalerna av IFT-turneringen i Bellevuestadion pågick en annan form av tennis – Kids day.
– Det har varit jättemycket folk här och det har varit jätteroligt, säger tävlingsansvarige Åsa Svensson.

Annons
På banan. Nora Svensson och Nelson Wilterbo lyssnar och lär när tränare Erik Teppler instruerar under Kids Days på Bellevue i Västerås.

Den bittra kylan som slagit till mot Västerås och övriga Sverige höll inte de tennissugna barnen hemma. Ett fyrtiotal barn i åldrarna 0–14 hade vallfärdat till Bellevuestadion under de två dagar som ”Kids Day” anordnades – och alla såg ut att ha kul. De fick testa på att spela tennis, minitennis och diverse olika bollekar. Erik Teppler som i vanliga fall tränare i VFTK:s tennisskola fick under de här två dagarna agera instruktör för de som kom och provade på.

– Det har varit mer folk här än vad jag trodde och det har varit jättekul. Jag är mycket nöjd, säger Teppler om helgen.

”Kids day” är ett nytt koncept för Västerås-Fridnäs tennisklubb och syftet med det var att få upp ögonen för tennis hos de yngre men framförallt att de ska ha kul.

– Det är något helt nytt vi provar på för att få upp intresset med tennis för unga. Det har varit jättemycket folk här, både under lördagen och söndagen. Vi lade det i anslutning till matcherna så föräldrar har kollat på matcher medan barnen har fått prova på att spela tennis, säger Åsa Svensson. Och fortsätter:

– Vi ville ha lite mer kringaktivitet till turneringen så vi passade på att ha det, och det blev jättepopulärt. Det har gått över förväntan.

På Bellevues center court spelades under söndagen tjejernas final i IFT-turneringen. 18-årige norskan Moe Rohede ställdes mot den trettonårige holländska supertalangen Indy De Vromme, turneringens ”wildcard”.

– Hon (De Vromme) skulle först inte vara med i turnerigen, men hennes managementbolag ringde upp mig och jag lät henne komma med som wildcard. Vilket visade sig vara väldigt lyckat, säger Åsa Svensson. Holländskan tog nämligen hem guldet i finalen med 6–3, 6–1 och att De Vromme är ett namn att räkna med i framtiden är det ingen som säger emot.

– Hon har gjort sig ett litet namn här i Västerås nu och det kan ju knappast vara sista gången vi ser henne med tanke på hur duktig hon var. Det här kanske är startskottet i hennes karriär så det kan vi vara stolta över, säger Svensson.

Mer läsning

Annons