Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka efter skadehelvetet

Längdhopperskan Malin Marmbrandt om den långa vägen tillbaka.

Annons

Lättnaden är påtaglig hos längdhopperskan Malin Marmbrandt när hon slår sig ner för en intervju med VLT minuterna efter att hon genomfört sin första tävling sedan januari 2012. Hon har gjort comeback på hemmaplan på Arosvallen och blivit tvåa med ett längstahopp på 6,09 meter.

– Jag kunde aldrig tro att det skulle gå så bra. Jag har inte tävlat på två och ett halvt år och hade inte så väldigt höga förväntningar på mig själv för det är svårt med tajmingen i början. Att det skulle bli så långt är helt otroligt, säger hon.

Malin Marmbrandt kunde inte hålla glädjen inom sig efter sitt kanonhopp utan rusade omedelbart bort till sina nära och kära för kramkalas.

Det vet hur tungt hon haft det.

Det var i januari 2012 som Marmbrandt hamnade fel på plastelinan på plankan under en inomhustävling och stukade foten. Stukningen blev sedan till en bristning och hon tvingades gå gipsad. Året efter slog hon upp skadan och tvingades till operation och ännu en säsong var förstörd.

– Jag har kämpat och gråtit väldigt mycket. Några korta sekunder har jag kanske tänkt ge upp men samtidigt vill jag ju inte det. Jag har försökt se framför mig varje

dag hur jag en dag kommer att stå där på banan igen och känna vinden i håret. Just nu är det en stor glädjechock bara, säger Malin Marmbrandt.

Tränat på allvar har hon kunnat göra sedan i januari så hon visste att hon var i form fysiskt. Men att stå där inför publiken var ändå något som skrämde henne.

– Det var läskigt. Jag brukar vara ganska nervös inför tävlingar men nu var det extremt. Jag kunde inte äta eller någonting innan. Och jag var orolig att jag skulle ha glömt bort hur man hoppar, haha, säger hon.

Härnäst väntar en mindre tävling i Stockholm innan Marmbrandt får mäta sina krafter med eliten på allvar i en Grand Prix-tävling i Göteborg.

Och hon har målen för säsongen klara.

– Först av allt ska jag slå mitt personliga rekord på 6,13. Det var bara 13 centimeter ifrån i dag så det borde gå. Sedan tänker jag ta en medalj i SM första helgen

i augusti så att jag blir uttagen till Finnkampen. Och i vinter tänker jag ta mig till EM i Prag, säger Malim Marmbrandt och ler.

Hon är tillbaka.

Mer läsning

Annons