Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka i Rönnby – som mentor

Efter förra säsongen meddelade Hanna Pettersson att hon skulle sluta med innebandyn. Nu är hon tillbaka i Rönnby igen i en ny roll.

Annons
Pettersson.

Efter att Rönnby Tigers förlorat den avgörande kvartsfinalen mot Pixbo i våras var karriären som innebandymålvakt över för Hanna Pettersson.

Men när klubben nu gått ut med att den värvat 19-åriga landslagsmålvakten Lovisa Frisk från Södertälje IBK i division 1 kliver Pettersson in i bilden igen.

– Tanken är att jag ska vara lite som en mentor för Lovisa och hjälpa henne både med spelet och med det mentala, och sedan även hjälpa Mirja (Viklund) lite också, säger Hanna Pettersson.

29-åringen kommer att vara delaktig i målvakts-¿träningen, som dock även fortsatt i huvudsak kommer att ledas av målvaktstränaren Tomas Persson.

– Jag ska vara med och ¿bolla lite och komma med ¿lite tips. Vi hoppas att det ¿kan vara bra för framför allt Lovisa som kommer ¿från en lägre division och inte har lika mycket erfarenhet.

Hanna Pettersson ser fram emot uppdraget och hoppas kunna dela med sig av sina erfarenheter från sin långa elitseriekarriär och sina 39 landskamper.

– Jag har hunnit lära mig enormt mycket under de här åren och jag hoppas kunna dela med mig av så mycket som möjligt av det, säger hon.

Lovisa Frisk kommer att gå in som andrakeeper i Rönnby och Hanna Pettersson beskriver 19-åringen så här:

– Hon är lite mindre och kortare än jag så hon måste jobba ännu mer på att göra sig stor. Annars är hon ganska lik mig spelmässigt, hon försöker ta för sig och äga spelområdet så vi är lite lika på det viset. Det ska bli jättekul att jobba med henne, säger hon.

Mer läsning

Annons