Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft utan avbytare – ändå tog Köpings kanotklubb topplacering i SM

Lika som förra året blev det återigen en bronsplats för damerna från Köping.
Men vägen dit var inte spikrak.

Annons

Under SM-veckan i Borås var det dags för Köpings kanotklubb att återigen ta kampen om SM-medaljerna. Damlaget stod dock helt utan avbytare när de ställdes mot de andra lagen som ställde upp i damklassen.

Köping gick obesegrade genom hela gruppspelet, med en seger mot Järfälla och tre oavgjorda matcher mot Isbrytarna från Luleå, Linköping och Skellefteå. Det var alltså en jämn grupp där Köping till slut slutade tvåa efter Isbrytarna som tog hem gruppsegern.

Trots bristen på avbytare gav Köping de andra lagen en god kamp, men i semifinalen mot Linköping blev det tufft. Efter en jämn match kunde Köping se sig besegrade med 2-3 och fick istället ändra siktet mot bronsmatchen där man fick möta Skellefteå.

Louise Nyström, Köping kanotklubb, kämpar hårt under en av matcherna.

Även i bronsmatchen blev det en jämn tillställning och det såg tungt ut för Köpingsdamerna när man låg under i halvtid med 1-2. Men då vände Köping matchen.

– Men med ett lugn och ett bra samspel i laget där vi använde våra styrkor på rätt sätt kunde vi vinna matchen och när slutsignalen gick stod vi som segrare och tog i år igen hem en bronsmedalj, hälsar Jenny Ivarsson som är en av tjejerna som tog hem bronset.

Ivarsson låter även hälsa att till nästa år är det guldet man siktar in sig på. Men då behövs fler spelare – därför flaggar man just nu för nya medlemmar.

Översta raden: Louise Nyström, Jenny Köhler och Susanna Perä. Under raden: Jenny Ivarsson och Sarah Lundgren.

Mer läsning

Annons