Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga löften i Tillberga

Tillberga Bandys spelar-trupp börjar ta form. 17 spelare har tackat ja till spel kommande säsong. – Alla har inte skrivit på men det blir inom kort, säger Tobias ”Zocke” Johnsson i TB-ledningen.

Annons

Två unga nyförvärv, förlängda kontrakt och uppflyttade spelare från ungdomslagen.

Så ser Tillberga Bandys trupp ut inför nästa säsong i allsvenskan.

I och för sig lämnar klubben dörren öppen till nya spelare men någon större ambition att värva fler finns inte.

– Visst, man vet aldrig vad som händer och innan transferfönstret stänger så kan allt vara möjligt, säger Johnsson. Och fortsätter:

– I mina ögon har vi en bra trupp och kan lätt bli topp fyra.

TB har i flera år haft en stabil ungdomsverksamhet och den börjar nu ge frukt. Förutom de unga spelarna som fanns med i truppen i fjol har ytterligare några flyttats upp till A-laget.

– Målet är att bygga laget från grunden och kontraktera de unga spelarna på flera år, då får vi en långsiktig och stabil stomme, säger Johnsson.

En ny talanggrupp har också skapats. Där ingår sex spelare som är på gränsen till A-laget. De kommer under hela försäsongen att träna med seniortruppen och när de sen går på is så kommer två spelare åt gången vara med och köra i treveckors-perioder.

– Det blir ett naturligt steg för grabbarna, även det sociala och det känns positivt, säger Tobias Johnsson.Lotta Jansson

Mer läsning

Annons