Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Väldigt sugna på att slå ett topplag”

Extraträningar varje dag för att komma i kapp de andra. VSK:s Patrik Sjöström har jobbat hårt för att kompensera för den missade försäsongen. Nu ligger allt fokus på årets stora bandyfest.

Annons
I stället för att ta julledigt väljer Patrik Sjöström att träna lite extra tillsammans med allsvenska Örebro SK. ”Vi är ju några från Örebro runt om i Bandysverige och vi brukar vara med och träna lite kring jul, mest för att det är kul. Det blir lite hemvändarträning”, säger Sjöström.

Patrik Sjöström blev mer eller mindre som ett sjätte nyförvärv för VSK den här säsongen när han valde att komma tillbaka efter att några månader tidigare ha bestämt sig för att lägga av.

Men priset för en sommar där han ville ”göra något annat” var högt.

Efter att ha missat hela försäsongen låg backen långt efter de övriga träningsmässigt.

Och hösten och vintern har till stor del handlat om extra träning för 26-åringen.

– Det var lite trögt i början men jag har tränat väldigt hårt. Två träningspass om dagen har det blivit, ibland tre, och nu börjar det kännas riktigt bra, säger han.

På frågan om hur aktiv sommaren egentligen var för honom får man först bara ett leende till svar innan han lägger till:

– Man hade ju inte tynat bort helt men det handlade mycket om att väcka kroppen igen för att försöka komma ikapp de andra.

Säsongen hittills har gått bra för Sjöström. Medan det bytts flitigt på högerbackspositionen har han spelat alla matcher på sin vänsterbacksplats.

– Jag hoppas ju att det fortsätter så och jag tycker att det känns bättre och bättre hela tiden. Vi är som alla vet ett mycket bättre lag i år och det är svårare att ta plats i laget eftersom det finns så många som är bra.

– Det är lite annorlunda för mig eftersom jag inte är med lika mycket i offensiven som förra året men det är okej. Jag är ju ändå back, säger Patrik Sjöström.

På torsdag är det dags för årets stora bandyfest, annandagsbandyn, när serieledaren Sandviken gästar. Hur mycket supervändningen senast mot Kungälv påverkar publikintresset återstår att se men att det blir en bra match finns det ingen tvekan om hos Patrik Sjöström.

– De är jävligt bra, det vet vi ju och det ska bli kul att spela hemma mot dem nu. Vi är väldigt sugna på att slå ett topplag nu och jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk så vi får bra stöd. Jag har inte sett Saik så mycket i år men vi vet hur de spelar och vilka spelar-typer de har. Men trots att vi vet precis vad de kommer att göra är de väldigt svåra att stoppa.

Hur tror du att det slutar?

– Som back vill man gärna säga att vi inte kommer att släppa in ett enda mål, men... det är ju Sandviken. Så jag gissar att vi vinner med 7–4, men då måste vi göra en riktigt bra match allihop.

Det var lite trögt i början men jag har tränat väldigt hårt. Två träningspass om dagen har det blivit.

Mer läsning

Annons