Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårruset kan nå drömgränsen

Den ökade konkurrensen med allt fler lopp har hållit nere antalet startande de senaste åren. Men i år ser Vårrusets arrangörer ett trendbrott.
– Det kommer att vara många fler än förra året, säger VFK:s Per Tunander.

Annons

Motionerandet runt om i Sverige har haft en riktig boom de senaste åren och allt fler väljer numera att ställa sig på startlinjen i olika former av motionslopp.

Det har gjort att nya lopp har ploppat upp som svampar ur marken och konkurrensen om motionärerna har varit hård vilket bland annat Västerås Friidrottsklubb, som arrangerar Vårruset i Västerås, märkt av.

– Det är väldigt mycket lopp under sommarhalvåret och det har gjort att vi haft lite färre löpare nu under ett par år än vi hade tidigare. Då låg vi oftast över 6 000 personer men de senaste åren har vi inte kommit upp i det, säger Per Tunander från VFK.

Men i år ser den nedåtgående trenden ut att brytas. I går kväll kunde Per Tunander rapportera att 5931 personer redan var anmälda, ungefär 200 fler än i fjol. Och många brukar anmäla sig på plats.

– Jättekul att det känns som att vi kommer spräcka den här drömgränsen nu igen. Det ska bli väldigt fint väder så det hjälper säker-ligen till, säger han.

Intäkterna från Vårruset går till Västerås Friidrotts ungdomsverksamhet.

– Det här är viktigt för oss. Vi har höga hyror och det här är en stor del av våra intäkter till klubben så det är guld värt om vi kan komma över 6 000 personer.

Mer läsning

Annons