Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås stad och elitklubbar samarbetar

Västerås stad tecknar ett 1-årigt avtal värt 1,5 miljoner kronor med fem idrottsklubbar i Västerås. VIK Hockey, VSK Bandy herr, VästeråsIrsta HF dam, Rönnby IBK och Västerås Motorklubb kommer att jobba med att marknadsföra Västerås.

Annons

- En ekonomisk satsning på elitidrott stärker förutsättningarna för idrottsliga framgångar. Idrottsliga framgångar bidrar i sin tur till positiv marknadsföring och stärker stadens varumärke, skriver Bo Dahllöf, stadsdirektör i Västerås stad, i ett pressmeddelande.

Avtalet är tänkt att marknadsföra Västerås och att stärka och bidra till en utveckling av elitverksamheten i respektive förening genom ett aktivt samarbete mellan föreningarna och Västerås stad.

Föreningarna är utvalda enligt ett antal kriterier som Västerås stad satt upp för att få teckna ett avtal. Kriterierna är bland annat vilken sorts medieexponering föreningen har haft, publiksiffor men man har även vägt in parametrar som vilket jämställdhets- och mångfaldsperspektiv föreningen arbetar efter och bredden föreningens ungdomsverksamhet.

- Idrottsliga framgångar kan också stimulera barn och ungdomar att prova på och utöva olika typer av idrott. Sett ur ett folkhälsoperspektiv är det positivt och ligger väl i linje med Västerås stads arbete i frågan, säger Ulla Persson (S), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons