Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare tog ligatitel i Danmark

Århus Elite vann danska mästerskapet i innebandy. Då fick förre MIK-duon Ted Berg och Johan Åhlberg fira guld. Och Åhlberg blev även uttagen i danska ligans All Star Team.

Annons
MIK-duo danska mästare. Ted Berg, nr 41, och Johan Åhlberg, nr 23, fick fira guldet.

Århus slutade tvåa i serien efter Brønderslev Hot Shots. Och laget gjorde rent hus i slutspelet.

Först besegrade Berg och Åhlbergs Hafnia med 3-0 i matcher i kvartsfinalen. Och i semifinalen slog de ut fjolårsmästarna Rødovre med 3-2 i matcher.

Finalen avgjordes i lördags. Århus ställdes mot serievinnarna Brønderslev Hot Shots. Trots att ligans två bästa lag möttes vann Århus enkelt – med 5-1.

- Det var första gången i klubbens historia som Århus blev mästare. Dessutom tog vi ”The Double”, som de säger här, eftersom vi vann cupen tidigare under säsongen, säger Ted Berg.

Berg sköt 1-0 i finalen. Johan Åhlberg fixade en assist och tog den prestigefulla titeln som matchens lirare.

Direkt efter finalen utsågs ligans All Star Team.

Och där tog Åhlberg en av forwardsplatserna efter en kanonsäsong. Forwarden levererade 82 poäng (37+45) på 34 matcher under säsongen.

- Han har haft en grym förstasäsong här, säger Berg.

Västeråsduons kontrakt med Århus går ut.

Så här säger Berg om framtiden:

- Just nu går bådas kontrakt ut och ingen av oss har bestämt något ännu faktiskt. Mailade lite allmänt med Gabbe Andersson (sportchef, VIB) häromdan om livet och han frågade lite på skoj, men också lite seriöst antar jag i dagsläget, om inte Johan var sugen på att komma hem och lira i Superligan med VIB. Dom ser väl inte allt för välutrustade nu vad jag har sett? Misstänker att flera klubbar kommer att höra av sig till Johan.

Annons