Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare vann VMi Disco freestyle

Förra året tog hon silver, men bestämde sig för att komma tillbaka som vinnare. Nu har Carolina Janevald från Västerås blivit världsmästare.

Annons
Carolina Janevald lyckades med sitt mål och vann VM i Disco Freestyle. Bilden är från en träning i Västerås i våras.

Världsmästerskapen pågår just nu i Tjeckien, och det var på torsdagen som Carolina Janevald tog sitt guld i favoritdisciplinen Disco freestyle. När vlt.se når henne är hon fortfarande lycklig över segern.

- Förra året kom jag tvåa och då bestämde jag mig för att jag skulle vinna. Jag har tränat hårt, men det här kunde jag aldrig tro. Det känns underbart, säger hon.

Segern var tämligen överlägsen. När de sju domarna avgjorde placeringarna ville fem av dem ha västeråsaren som etta. De andra två placerade henne på andra plats.

Något större firande än att gå ut och äta på restaurang blev det dock inte eftersom Carolina Janevald tävlar också i dag, fredag. Nu är det finalen i singel-disco som gäller.

Vad tror du om dina chanser där?

- Jag vet inte. Jag har aldrig varit i final i vuxen singel-disco förut så vi får se. Jag är så nöjd från i går så jag vet inte om jag kan göra så mycket mer.

Vid 22-tiden på fredagen var finalen i singel-disco över. En mycket glad Carolina Janevald slutade till slut på femte plats.

- Det var omkring 50 startande. Med tanke på att jag aldrig gått till final i den här klassen förut hade jag inga förväntningar, jag är jättenöjd.

Vann gjorde en annan tjej från Sverige, Sofie Ericson från Åmål. För Carolina Janevald väntar nu två tävlingsfria dagar innan VM är slut på söndag.

Carolina Janevalds Disco freestyle-program  (discodans med akrobatik) i disco-VM i Ostrava, Tjeckien.
Carolina Janevald med sitt program från VM-tävlingarna i Tjeckien.

Mer läsning

Annons