Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsfighter gör proffsdebut

Han är 21 år, satsar på att ta sig till eliten och debuterar som proffsfighter i MMA på lördag. Marcus Carnefjords uppdrag: sänka 15 år äldre Dennis Erdogan.
- Jag ska trötta ut honom, säger västeråsfightern.

Annons

Vision Fighting Championship-galan avgörs på lördag i Karlstad.

Fjärde namnet på matchkortet: Västeråsaren Marcus Carnefjord i 84-kilosklassen.

21-åringen tränar för Västerås MMA och gör proffsdebut när han ställs mot Dennis Erdogan, 36.

- Det blir jävligt roligt att göra debut. Det är min största match hittills och jag ska göra allt jag kan för att vinna, säger Carnefjord.

Hur tänker du inför fighten?- Jag vill verkligen visa upp mig inför MMA-Sverige. En bra match nu kan leda till att jag får gå fler matcher och blir inbjuden till fler galor. Varje match är ett reklamtillfälle för sig själv.

Carnefjord började med MMA som 16-åring. Resan till proffs har gått fort.

Vad är den stora skillnaden att gå vidare och göra proffsdebut?- Tidigare har jag alltid tränat ideellt, betalat bensin och sånt själv. Nu har jag allt betalat och fixat. Det är nu jag börjar tjäna pengar på sporten.

Vilka är dina styrkor som fighter?- Konditionen och viljan. Jag orkar gå 120 procent i tre ronder om det behövs.

Carnefjords motståndare, Dennis Erdogan, gör också proffsdebut.

Och fajten lär bli intressant – inte minst eftersom det skiljer 15 år mellan duon.

- Jo, precis. Vi går in i det här på helt olika premisser. Han har varit med länge utan att gå några matcher så jag antar att det är folk som har pushat honom att gå en match. Jag vill göra en satsning på att ta mig till eliten.

Här är 21-åringens analys inför mötet:

- Vi är nog väldigt olika som fighters. Han har en brottningsbakgrund och jag har min kondition. Jag har fokuserat på att stärka mina kvaliteter. Jag har inte velat anpassa träningen för mycket utifrån hur han är, även om jag förberett mig på några delar som brottningen. Men jag vill styra matchen på det sättet jag vill fightas.

Och det är?- Jag ska trötta ut honom.

Carnefjord är med all sannolikhet den förste Västeråsaren att gå en proffsmatch i MMA.

- Jag tror att det är så, man borde ha hört talas om det hade varit någon innan. Åtminstone någon som tävlat för en västeråsklubb. Så det känns lite speciellt och jag vill bjuda västeråsarna på något bra, avslutar Carnefjord inför debuten.

Annons