Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanland vidare i cupspel

Västmanland har många lovande 17-åriga fotbollsspelare.
Pojk- och flicklänslaget är bland de bästa i Sverige.
– Vi kan gå långt, säger lagkaptenen Lisa Lassbo.

Annons
P17. Västmanlands fotbollskillar födda 94 vann kvalmatchen mot Uppland. Fredag-lördag åker de till Bosön för fortsatt spel i Cup Byggnads.

Swedbank Park.

Först skulle flicklänslaget spela sin sista kvalmatch till slutspelet i Cup Communal. Matchen därefter skulle pojklänslaget försöka nå slutspelet i Cup Byggnads.

Båda lagen lyckades. Men tjejernas marginal var större.

De slog Gästrikland med 2–0.

– Om vi går in med rätt inställning så tror jag att vi kan gå riktigt långt även i slutspelet, säger Lisa Lassbo, till vardags i IK Franke.

Det var till en början två nervösa lag. Inte många målchanser ägde rum innan ledningsmålet kom – även om Västmanland var det klart bättre laget spelmässigt.

I den 26:e minuten vann stjärnspelaren Nicole Modin en nickduell. Varpå Gideonsbergs Johanna Wilroth forcerade in bollen i mål.

– Vi pressar dem i första halvlek och har ett bra passningsspel. I andra blir vi lite tröttare och kanske till och med tillbakapressade, säger Lassbo.

Men det innebar inte slutet på hemmalagets målproduktion.

Ett tillbakapressat Västmanland tilläts kontra över stora ytor i andra och det resulterade i att även Modin kunde sätta dit en balja. Och därmed fullborda slutresultatet.

– Det som märks är att vi är giftiga när vi väl får chanserna. Det tror jag är viktigt om man ska kunna gå långt, säger F17-tränaren Pär Bergström.

Killarnas vinst satt hårdare inne. Vinstmålet kom först i förlängningen – då satte VSK-talangen Viktor Nilsson-Lindelöf 3–2 på straff för Västmanland som mötte ett tufft Uppsala.

– Matchen svajade väl lite fram och tillbaka skulle man kunna säga. Dock tycker jag att vi borde ha avgjort det hela tidigare, säger P17-tränaren Benny Harlin.

Nyckelspelare för killarna var Dervis Grabus, Arboga Södra. Han inledde målskyttet efter att ha fått en fin passning snett-inåt-bakåt av Linus Sjöberg. Samma Sjöberg som förra året provtränade med engelska storklubben Manchester United.

– Och sen kvitterar även Dervis för oss till 2–2 med ungefär tio minuter kvar att spela. Så hans insats var riktigt viktig för oss, säger Harlin.

Västmanlands pojklag har tre spelare aktuella för spel med U18-landslaget: Sjöberg, Nilsson-Lindelöf och Grabus.

– De får också en chans att visa upp sig på fredag när vi möter Stockholm i kvartsfinalen. Då kommer det säkert vara folk där för att titta, säger Harlin.

Mer läsning

Annons