Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veterangänget som aldrig missar en tennisträning

Så här får 76-åriga Birgitta Ringström upp reaktionsförmågan. 

Annons
Birgitta Ringström.

Hon älskar VTV:s veterantennis och den sociala gemenskapen.

– Motion är en trend som det gäller att haka på, säger Birgitta Ringström.

Den 19 maj inledde Västerås Tennisveteraner utomhussäsongen på Fridnäs tennisbanor. Då var uppslutningen lika positiv som vädret.

– Det här är ett fantastiskt gäng. När vi drar i gång kretsar nästan hela ens liv kring träningarna, säger Birgitta Ringström.

På utomhuspremiären var dock bara två kvinnliga medlemmar på plats. Det tycker Birgitta är synd.

– Kvinnorna kan vara lite försiktiga och tro att vi är väldigt bra, men alla är bara här för att ha kul och vem som helst får vara med förutsatt att man är pensionär.

Birgitta håller i gång på flera olika sätt. Förutom tennisen cyklar hon och går på gym. Förra veckan genomförde hon ett cykellopp i Knivsta.

Men 76-åringen gillar tennisen mest.

– Jag är intresserad av den och tycker om att spela. Det är även en fantastisk social gemenskap och så trevliga gentlemän till herrar i klubben som är bra på att ge komplimanger, ler Birgitta.

Tennisen ger henne också mycket fysiskt. Och reaktionsförmågan vässas av några pass tennis i veckan.

– Reaktionsförmågan blir lite sämre med åren men jag känner helt klart att den är bättre tack vare att jag spelar tennis.

Vilka muskelgrupper känner du tränas mest?

– Det är helt klart benen, faktiskt. Inte så mycket armar, där handlar allt om teknik. Även barn kan slå jättehårt, bara de har rätt teknik. Annars tränar jag även upp koordinationen och så klart konditionen. Vi brukar spela i två timmar och då hinner man röra på sig.

Förutom VTV, där Birgitta började i övre 60-årsåldern, har hon varit medlem i Västerås Fridnäs Tennisklubb sedan 1960-talet. Tennisen har alltså funnits med henne större delen av livet – även om hon aldrig satsade professionellt.

Västeråsaren gillar dock att åka utomlands också och har deltagit i flera pensionärstävlingar, för nöjets skull, i Europa.

– Jag gillar att resa och då kan det vara kul att passa på att spela lite tennis om möjligheten finns. Dessutom brukar vi i VTV åka till Teneriffa i Spanien ett par gånger om året. Vi ska dit till hösten.

Birgitta är familjeläkare och rycker in som vikarie på olika mottagningar då och då. Hon gillar att känna sig behövd, hålla kontakten med sina kollegor och tycker fortfarande att yrket är roligt.

Men inte lika roligt som att spela tennis, så klart.

Positiv uppslutning.  Västerås Tennisveteraner började i slutet av maj sin utomhussäsong på Fridnäs tennisbanor.
Klubbordförande.  Bengt-Göran Stål.

Det här är VTV

Västerås Tennisveteraner bildades för 25 år sedan.

Åldrarna varierar från runt 60 till över 90 år och de spelar inomhus i Bellevue och utomhus på Blåsbo och Fridnäs tennisbanor.

Föreningen anordnar även aktiviteter med allt från utlandsresor och utflykter till att tränas av före detta tennisproffset Åsa Svensson.

– Dessutom är det billigt att delta och en bra sport att åldras med. Jag vill att så många som möjligt ska vilja vara med oss och spela, säger Birgitta Ringström.

Mer läsning

Annons