Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VFK-hopp på Gurkspelen

QuickNet arena fick storbesök i lördags. Börje Salming gästade Västerås för att se sin dotter vara med i den elfte upplagan av Inlagda Gurkspelen.
– Det är jättekul att vara här, säger Salming.

Annons
Foto: Per G Norén

Han är en utav de mest hyllade spelarna någonsin i Toronto Maple Leaves och har bland annat 17 säsonger i NHL och 46 landskamper på sin meritlista. I lördags besökte Börje Salming Västerås för att se sin dotter Bianca tävla i den elfte upplagan av Inlagda Gurkspelen – och det blev en lyckad dag för henne.

– Hon kom fyra i höjdhoppet som är hennes bästa gren, och hon vann längdhoppet, berättar hockeylegendaren.

Har du själv tränat friidrott?

– Väldigt lite, jag kommer från Kiruna och det är så korta somrar där uppe. Men det har blivit lite med skolan, men inte mycket, säger Salming.

Var du bra?

– Jag har väl aldrig varit någon snabbgående människa på 60 eller 100 meter. Kastgrenar, som kula och spjut, var lite mer min grej. Men det blev hockeyrinken mest, berättar han.

Även fast Salming spelade 1099 matcher och fick sin tröja hissad till taket under massiva ovationer, 2006, känner han ingen avsaknad till hockeyn.

– Nej, jag saknar inte hockeyn. Det är kul att kolla på, men att ta på sig alla grejer - det har man gjort för många gånger så nu räcker det.

Men det var inte bara Salming som var i QuickNet arena i helgen. På Västeråssidan fanns bland annat supertalangen Mikaela Waernulf med, som med tre medaljer kunde åka hem nöjd efter en lyckad helg.

– Det känns jättebra, säger hon.

Västeråstalangen ställde upp i fyra grenar, längd, tresteg, 60- och 100 meter – och resultatet blev tre medaljer av olika valör. I tresteget hoppade hon hem bronsmedaljen och i längdhoppet slutade det med ett silver. I 60 metersfinalen stod det mellan henne och klubbkamraten Ella Frödin. Men Waernulf visade sig stark och sprang hem guldet.

– Hon brukar alltid vinna när vi springer, så det kändes jättebra, säger en nöjd Mikaela Waernulf efter loppet.

Mer läsning

Annons