Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi är för bra för den här serien”

Franke har fortfarande chansen på division 2-fotboll. Men behöver hjälp i sista omgången. – Vi får hoppas på kval, säger Allan Kosik efter 2–2 i seriefinalen mot Huddinge.

Annons
Poängfixare. Allan Kosik gjorde båda Frankes mål i 2–2-matchen mot Huddinge på Råby IP i lördags. Franke har fortfarande en liten chans att vinna serien eller hamna på kvalplats till division 2.

Stor dramatik på Råby IP i lördags. Efter en mycket bra halvlek hade Franke 1–0 men hjälpte direkt efter paus ¿förortslaget till 2–1-ledning via två målskott som tog på Frankeben.

– Ruggigt oflyt. Vi gjorde alla målen men står här med bara en poäng, säger Kosik.

En Frankevinst hade givit serieledning inför sista omången. Nu får de hoppas på hjälp med resultaten för att gå förbi Huddinge (serieledare) och Haninge, som har kvalplatsen.

– Tråkigt. Jag tycker att vi är för bra för den här serien. Vi har en grym trupp och spelar bra fotboll, säger Kosik.

Riktigt. Med bättre effektivitet hade Franke stängt seriefinalen efter en kvart i lördags. Skapade gott om lägen, några av dem efter omställningar där Huddingeförsvaret inte hängde med alls.

Allan Kosik gjorde rättvist 1–0 i 26:e minuten och blev också den som räddade poängen i 85:e minuten. Kosik sköt en straff som målvakten Carl Fredrik Olsson räddade men returen kunde han bara inte missa.

– Det var väl ¿30 procents träff på bollen och resten i backen. Riktigt dåligt, jag skämdes. Men det blev mål i alla fall.

Ett mål som kan bli ¿betydelsefullt.

– Det lever in i sista omgången och det var ingen som trodde det här när vi började säsogen. Oavsett hur det här slutar har vi gjort det här väldigt bra, säger tränaren Leif Berg.

Mer läsning

Annons