Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi kan vinna Champions League"

Gaëlle Enganamouit kom till Rosengård som skyttedrottning, men fick säsongen förstörd av en knäskada.
Nu sköt kamerunskan laget vidare i Europa med två mål mot Slavia Prag.

Jag tror att vi kan vinna Champions League, säger hon efter 3-1-segern i åttondelsfinalen.

Annons

Förra säsongen vann Gaëlle Enganamouit skytteligan i allsvenskan när hon svarade för 18 mål när Eskilstuna utmanade Rosengård om SM-guldet. Under vintern skrev hon på för Malmöklubben, men i den allsvenska premiären i våras hann Enganamouit bara vara på planen en kvart innan hon skadade sitt knä.

Det har tufft för mig att inte spela hela här säsongen, men allt som händer i livet får man acceptera. Jag är glad att vara tillbaka och spela nu, säger 24-åringen.

"Jag är glad"

Tillbaka var hon sannerligen när Rosengård vann enkelt med 3-0 hemma mot Slavia Prag och gick till kvartsfinal i Champions League med sammanlagt 6-1.

Anfallaren spelade först fram Ella Masar McLeod till ledningsmålet i den tredje minuten. Sedan svarade kamerunskan för två mål inom loppet av en minut - redan efter 19 minuter var slutresultatet fastställt till 3-0 inför 532 åskådare på Malmö IP.

Jag försöker använda mina kvaliteter när jag är på planen för att hjälpa laget och om det funkar som nu är jag glad. För jag gjorde två mål, men jag tror att jag kan göra det bättre, säger Enganamouit, som gjorde comeback i allsvenskan under hösten.

Innan skadan hann Enganamouit spela båda matcherna i vårens CL-kvartsfinal mot Frankfurt. Då åkte Malmöklubben ut efter straffläggning (1-1 sammanlagt efter ordinarie tid och straffläggning).

Jag tror att vi kan vinna Champions League - allt är möjligt. Det gäller bara att jobba hårt, säger kamerunskan, som byttes ut efter 55 minuter.

Klara för kvartsfinal är också Manchester City, Lyon, Barcelona och Fortuna Hjørring. Med stor sannolikhet ansluter Wolfsburg, Bayern München och Paris SG på torsdagen. Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen föredrar inget lag framför något annat. Lottningen sker den 25 november - kvartsfinalerna spelas i mars.

Det är klart att mot några lag har vi en bättre chans än mot andra, men jag tycker att vi har en bra chans mot de flesta lagen, säger dansken.

"Göra folket lyckligt"

När övriga Rosengårdsspelare tar semester flyger Enganamouit till Kamerun för att spela Afrikanska mästerskapen i hemlandet. Redan på lördag väntar Egypten i hemstaden Yaoundé.

Vi förlorade finalen mot Nigeria senast (2014) - denna gång hoppas jag att titeln stannar i Kamerun, säger 24-åringen.

TT: Hur ska det bli att spela mästerskapet hemma i Kamerun?

Väldigt speciellt. Vi vill göra folket lyckligt.

Mer läsning

Annons