Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VI:s B-pojkar stegar vidare

Två vinster och en förlust räckte för Västerås-Irsta HF P-97. Inför hemmapubliken i Bombardier Arena kunde laget säkra avancemang till steg 4 i handbollens USM.
– Det är riktigt roligt att få gå vidare, säger lagkapten Oscar Harlestedt Gustafsson.

Annons
Stegar förbi. Linus Eriksson i VästeråsIrstas P97-lag i matchen mot Skövdei tredje omgången i USM.

VästeråsIrsta P97 är klara för steg 4 i USM. Hemmalaget placerade sig på en andraplats i en grupp där IFK Skövde, Upsala IF och Huddinge HK stod för motståndet.

VästeråsIrsta inledde helgen med att köra över Upsala med hela 35-7.

Efter det väntade en tuff match mot Huddinge HK. Men VästeråsIrsta lyckades plocka tre nya pinnar (17-16) även där – för första gången mot det motståndet.

– Det var nog det bästa försvarsspelet vi har presterat någonsin, säger tränare

Mikael Carlsson.

Och lagkapten Harlestedt Gustafsson håller med:

– Det var en av de bästa matcherna vi har spelat någonsin, vi har mött dem förut men vi har aldrig vunnit så det kändes sjukt bra att få ta en seger nu i USM.

Efter två vinster väntade en gruppfinal mot IFK Skövde. Men avancemangsklara VästeråsIrsta orkade inte att hålla fokus hela matchen igenom och förlorade med 7–19.

– Det var en riktig urladdning mot Huddinge och då är det svårt att ladda om, men vi kan mycket bättre än vad vi visade i den matchen. Vi får ta dem i steg fem istället, säger tränare Patrick Gustafsson.

Avancemang till steg fyra, hur går tankarna?

– Det är riktigt roligt. Det var det vi hade som målsättning så det är kul att vi kan nå det, nu är det bara att ladda om och sikta på steg fem, säger Harlestedt Gustafsson.

Och fortsätter:

– Jag tycker vi gör en bra helg ändå, jag är stolt över att få vara lagkapten för Västerås-Irsta P97.

För VI:s flickor 97 tog USM-resan dock slut i söndags. IFK Tumba, HK 71 och Bålsta IF stod för motståndet – och det skulle bli en oerhört jämn historia. VästeråsIrsta, Tumba och HK 71 slutade alla på fyra poäng.

Målskillnaden fick alltså avgöra och då räckte inte hemmalaget hela vägen utan slutade på en tredjeplats sex mål bakom HK 71.

– Det är väldigt jobbigt att vi inte riktigt räckte till, vi kan så mycket bättre, säger lagkapten Frida Nilsson.

– Vi gör en dålig halvlek i går (mot HK 71) och det förlorar vi hela turneringen på, det är riktigt tråkigt, tillägger Evelina Davidsson.

Vad var det som inte fungerade?– Vi har haft en hel del skador och sjukdomar plus att det var väldigt nervöst i första matchen i lördags, säger tränare Claes Orest.

Och fortsätter:

– Det skulle väl egentligen ha varit vårt år det här, och vi hoppades kunna ta oss till steg fyra, så det är tungt faktiskt.

Mer läsning

Annons