Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi ska vinna den här titeln”

I eftermiddag startar den svenska fotbollssäsongen med supercupfinalen mellan AIK och IFK Göteborg.

Annons

 I den trupp som Gnaget-tränaren Mikael Stahre tagit ut finns tre spelare med Västerås-anknytning – förre Skiljebo-försvararen Niklas Backman och förre VSK-duon Pontus Engblom och Daniel ”DG” Gustavsson.

– Vi får väl se om jag får spela. Jag har ju inte varit med på de två senaste matcherna eftersom jag varit med U21-landslaget i Portugal, säger Backman.

AIK vann både SM-guld och cupguld förra säsongen. Och Backman vill gärna inleda årets säsong med ännu en pokal – även fast matchen inte är speciellt het.

– Det är väl lite halvsvalt intresse. De tror inte att det blir mer än 2-3000 personer på Råsunda och planen är väl inte den allra bästa. Vi var nere i dag (i går) och även fast den var jämn så finns det inte så mycket gräs på den. Men det är ju ändå en titel som står på spel och den ska vi vinna. Dessutom är det ett bra genrep inför allsvenskan, säger Backman.

Hur bra är AIK i år?

– Jag tycker att vi är bra, men vi har fått in lite nya spelare och har varit lite upp och ner på försäsongen. Men vi ska vara med och fajtas där uppe.

Annons