Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK jagar trendbrott mot Rögle BK

Sexpoängsmatch mot mardrömsmotståndaren Rögle BK i kväll. Då tror VIK Hockey på ett trendbrott. – Vi har känslan att vi kan slå dem, säger assisterande tränaren Bert Robertsson.

Annons
Stekhet. Markus Ljungh toppar juniorernas poängliga i allsvenskan. Nätar han även mot Rögle i kväll?Foto: Tony Persson/Arkiv

Rögle parkerar på fjärde plats i allsvenskan, VIK skuggar tre poäng bakom på femteplatsen. För att de gulsvarta ska ta sig till säkrare playoff-mark krävs ett trendbrott i Lindab Arena i kväll. VIK har nämligen tre raka förluster i bagaget mot just Rögle – 2–3 (h), 2–4 (b) och 2–3 efter straffar (h).

– Vi har tagit en poäng mot dem hittills och det är i underkant. Nu gäller det att ta sista chansen att slå Rögle. Det är det allt handlar om, säger Robertsson.

VIK reste till Ängelholm redan i går för att få så bra matchförberedelser som möjligt.

– Vi ska träna i Lindab Arena för att få känna på isen och atmosfären. Vi kommer att vara förberedda bättre fysiskt i och med att vi får sova ordentligt istället för att sitta hela dagen i bussen.

Statistiken och tabelläget talar för Rögle – ändå går Skåneklubben ut med att laget är slitet och decimerat och att det är frågetecken för bland andra för skyttekungen Christopher Liljewall.

Vad säger du om Rögles utspel?

– Jag lägger ingen vikt alls vid det. Vi vill ta tre poäng och de får ställa vilket lag som helst på benen.

VIK-forwarden Markus Ljungh, som toppar juniorernas poängliga i allsvenskan med sina 10 mål+19 assist=29 poäng, är het just nu.

– Vi behöver killar som honom, killar som visar att de har bestämt sig för vad de vill med hockeyn. Han bidrar mycket till laget och när han får bygga på sin fysik lite mer så kan han bli en ännu större faktor i matcherna, säger Bert Robertsson.Pasi Hiirikoski

Mer läsning

Annons