Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-ordförande: "Ett misslyckande"

VIK är på väg mot sin sämsta säsong sedan 2005/06. Nu ger ordföranden Thomas Cajander svar på tal. – Det är ett misslyckande.

Annons

När 35 av 52 omgångar är spelade parkerar VIK Hockey på nionde plats i den allsvenska tabellen.

– Det är ett misslyckande naturligtvis. Vi hade förväntat oss topp 3 och ett bättre resultat i kvalserien är förra säsongen, säger Cajander.

Och fortsätter:

– Vi tappade (Pär) Arlbrandt och (Niklas) Olausson, men vi trodde att breddvärvningarna skulle kompensera det. Vi tyckte att vi hade ett kanonlag, men målskyttet har varit en katastrof.

Vad har laget för mål nu?

– Det har tjafsats om målet att nå kvalserien. Vi har försökt att hålla det, men nu har vi fått sänka garden. Målet nu är playoff, även om det inte är helt lätt att nå det. Risken är att vi hamnar i ingenmansland.

Vad har säsongen fått för konsekvenser?

– Konsekvenser? Nja, det är mer ett hack i skivan. Man kanske behöver motgångar för att bli starkare i framtiden? Vi måste jobba ännu hårdare resten av den här säsongen och nästa säsong.

Ekonomiska konsekvenser?

– Vi har ju inte budgeterat med kvalspel eller playoff. Vi kommer inte att göra någon jättevinst, men inte heller någon förlust.

Om ni missar playoff så är det väl positivt att ni får gott om tid att spika laget inför nästa säsong?

– Jag vet att det redan pågår förhandlingar med de spelare som vi vill ha kvar och vi scoutar spelare utifrån, även om vi inte kan förhandla med dem under säsong. Vi har verkligen en hemläxa att göra, även rent organisatoriskt.

Sportchefen Leif Rohlin är sjukskriven, hur länge?

– Han kommer inte tillbaka den här säsongen.

Hur ser ni på sportchef och tränare till nästa säsong?

– Just nu har vi ingen sportchef och tränarna har inte lyckats att leverera. Klart att vi ska se över de rollerna. På sportchefstjänsten måste det till ett skifte och Fredrik Nilssons tränarinsats ska vi analysera efter säsongen.

Det är väl ändå så att ni kommer att spika sportchef och tränare ganska snabbt efter säsongens slut?

– Ja, vi måste ha de rollerna klara tidigt efter säsongens slut. Styrelsen kan ju inte bygga ett lag, utan det ska en sportchef göra.

Hur mycket jobbar ni inför nästa säsong?

– På måndag ska vi ha en arbetsdag där styrelsemötet fokuserar på nästa säsong. Det gäller att vara ute i god tid.

Och hur blir det med din roll som ordförande, har du tröttnat eller är du sugen på revansch?

– Jag vet vad jag vill göra, beslutet är redan taget ... men jag vill inte säga redan nu om jag ställer upp för omval eller inte. Förresten är det inte upp till mig, utan det är årsmötet som bestämmer ordförande, säger Thomas Cajander.

Mer läsning

Annons