Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK vann toppmatchen

VIK Fotboll imponerade i går. Säker vinst över Sollentuna. – Vi är nära vårt mål att bli topp fyra, säger tränaren Fredrik Giesecke efter 3–0-vinsten.

Annons

Regnet flyttade matchen från Apalbys naturgräs till konstgräset på Swedbank Park. Där tog VIK sin tredje storseger i årets serie.

– Det gynnade oss med konstgräset där vi får till vårt passningsspel. Vi är ruskigt starka där.

Läge att byta arena?

– Ha, ha, Kanske det.

För serietvåan Sollentuna var det sista chansen att utmana Valsta Syrianska om seriesegern.

– Jag var orolig för vår motivation före matchen, men det behövde jag inte vara.

August Bergman gav VIK ledningen med 1–0 i första halvlek. Bergman vann en närkamp med både Solentunas målvakt och mittback och fick öppet spår mot mål.

I andra halvlek ökade vänsterbacken Peyman Zarifnejad till 2–0 när han gjorde sin motståndare och placerade in 2–0-bollen. Daniel Johansson avslutade med 3–0 på en kontring.

– Väldigt vackra mål och vi hade bud på fyran och femman även om Sollentuna hade kunnat fått något med sig också, säger ¿Giesecke.

Gulsvart siktade på topp fyra före seriestart. VIK är just fyra men har både Karlberg och Sollentuna inom räckhåll med tre omgångar kvar.

– Vi är nära målet och vinner vi de sista matcherna kan det bli ännu bättre. Jag tror att vi har motivationen för att fixa det, säger Giesecke.

Mer läsning

Annons