Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig match för TB

I kväll har TB Västerås ett jätteläge att hänga av Skutskär och ta ett stort steg närmare elitserien.

Annons

När annandagsmatcherna var spelade hade topptippade Tillberga Bandy satt sig i en svår situation. Nu är läget helt annorlunda – och kan TB vinna kvällens seriefinal mot Skutskär har laget ett gyllene läge att vinna allsvenskan och ta steget upp i elitserien.

– Vi har ett jätteläge att hänga av Skutskär. Man kan säga att vi har matchboll, säger TB-tränaren Tobias ”Zocke” Johnsson.

I tabellen är TB etta, men Skutskär skuggar på samma poäng fast med en match mer spelad. Vinner västeråsarna i kväll tror Johnsson att det kommer att bli ett race mellan TB och Örebro SK.

– Vi har ju fördelen att ha dem på hemmaplan i den sista omgången, säger Zocke.

Skutskär har spelat flera av sina hemmamatcher i Sandvikens hall. Men kvällens seriefinal spelas utomhus – på Skutskärs IP.

– De kommer inte att ha någon större fördel av det eftersom de precis som vi tränat inomhus hela tiden och spelat nästan alla hemmamatcher inne.

Tillberga har haft problem med småskavanker – men Per Fosshaug, Peter Winbäck och Patrik Berggren har alla lämnat klartecken och spelar mot Skutskär.

Så här ställer TB upp: Kalle Samuelsson (Mikael Eriksson) – Andreas Broberg, Jonas Lindqvist, Jonny Johansson, Jens Blixt – Peter Winbäck, Calle Juhlin, Patrik Berggren, Andreas Hammarbäck – Mattias Rydberg, Sebastian Brandt. Avbytare: Per Fosshaug, Lukas Persson, Filip Sunell.

Mer läsning

Annons