Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VLT-listar – därför är han säsongens bästa nyförvärv

Vilka lag har gjort säsongens bästa värvningar? VLT listar de tre bästa nyförvärven – samt den största floppen.

Annons
En gigant. Jonas Fransson har storspelat hela säsongen och toppar målvaktsligan. VLT har listat säsongens bästa nyförvärv och på den listan är VIK-målvakten nummer ett. Foto: Rune Jensen/Arkiv

ishockey. Allsvenskan är jämnare än någonsin, både i toppen och botten. Fyra lag, Karlskrona, BIK Karlskoga, VIK och Malmö slåss om de tre första kvalserieplatserna. Det är också i dessa lag som vi hittar de bästa nyförvärven. En målvakt i ett gulsvart lag toppar VLT:s lista.

1. Jonas Fransson, målvakt, VIK: De flesta super-lativen har redan förbrukats. Han har stått samtliga matcher, har sju nollor och mäktiga 93,74 i räddningsprocent. Målvakten är lagets viktigaste utpost och därför toppar Fransson den här listan. VIK har tveklöst gjort säsongens värvning.

2. Joey Tenute, forward, Malmö: Den spelskicklige lille kanadensaren toppar poängligan med 13+25=38 på 34 matcher. Han gjort Malmö till det bästa PP-laget i serien. Lär få minst ett SHL-kontrakt efter den här starka säsongen.

3. Nicholas Angell, back, Karlskrona: Allsvenskans bäste back. Tog ett års uppehåll från hockeyn men det märktes inte när han gjorde comeback. 6+22=28 poäng hittills och bäst plus/minus. Angell är lite för bra för den här ligan.

Floppen. Josh Soares, forward, Oskarshamn: Tilltänkt poängkung men floppade rejält i Oskarshamn. Bara tio poäng på 26 matcher. Bröt kontraktet och flyttade hem på grund av familjeskäl.

SÖDERTÄLJE 20131029  Karlskronas lagkapten Nicholas Angell i match mot Södertälje på tisdagen.  Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040

Mer läsning

Annons