Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VLT ska rapportera – men inte uppmuntra

Vissa anser att hockeyfighter, alltså nävkamp mellan två spelare på isen, är hockeyvåld.

Annons
Gruff är inte ishockey. Att ishockeyspelare ibland tillåts att göra upp med nävarna på isen upprör flera av VLT:s läsare. Just här hindrade domarna Rögles Sean Curry att gå i närkamp med VIK:s Peter Öberg, men lite senare i matchen mellan VIK och Rögle fredagen den 18 november 2011 förpassades Curry till isen av VIK:s Viktor Mårtensson.

Andra, jag själv tillhör den skaran, menar att fighter är ett moment som tillhör ishockeyn. Klart är i alla fall att hockeyfighter tänder publiken på plats och de som tvivlar på det bör själva besöka exempelvis ABB Arena för att få det bekräftat.

Lika klart är att VLT inte uppskattar våld i någon form och VLT ska heller inte uppmuntra till våld i någon form – men vi ska rapportera om det som sker.

Nyheter är VLT:s viktigaste uppgift. Mårtensson och Curry drabbade verkligen samman i ABB Arena, det går inte att blunda för. Fighten var det mest uppseendeväckande i den matchen och fotograf Kenneth Hudd fångade dramat i bild. Så bildpubliceringen är given.

Att Viktor Mårtensson omskrevs positivt och poängbedömdes positivt av både reportern William Holm och krönikören Kevin Johansson beror på att Mårtensson faktiskt även spelade ishockey på ett föredömligt sätt mot Rögle. Han tände VIK genom sitt spel och publiken genom sin fight, men visst ... självfallet går det att önska en mer kritisk granskning av hockeyfighten som sådan redan den aktuella matchkvällen, men det är svårt i samband med sena tillställningar då tidsperspektivet mot deadline påverkar materialet starkt. VLT har dock de senaste dagarna granskat hockeyvåldet och låtit engagerade personer komma till tals.

Mer läsning

Annons