Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VRS belönades med stipendier

Ryttarklubben prisas för sitt arbete med unga och funktionshindrade.

Annons

Västerås Ryttarsällskaps ridlärare och stallchef Camilla Hedin belönades på tordagskvällen med ett stipendium från stiftelsen "Idéer för livet" och utmärkelsen "årets eldsjäl".

Det är VRS själva som nominerat Hedin och nu fick hon alltså ta emot 10 000 kronor. Hon nominerades på grund av att hon utöver sitt heltidsarbete för klubben lägger ner stor del av sin fritid på klubbens hästar och elever. Hon har också på sin fritid gått utbildningar för att på ett bättre sätt kunna bemöta klubbens handikappade ryttare.

- Det är otroligt hedrande att klubben tänkt på mig och nominerat mig. Det är roligt att de uppskattar vad jag gör för det här är inte bara ett arbete för mig, det är en hobby också, säger Camilla Hedin.

Vad är det som driver dig?

- Jag tycker om att försöka hitta på nya idéen som gagnar alla i klubben. Hästar och ridning ska vara för alla, det ska vara som en fritidsgård för hästintresserade här. Den yngsta här är väl 4 år och den äldsta över 70, vi är alla olika men vi delar samma intresse. Här är alla lika, säger Hedin.

Något annat hon jobbar med är integration, att försöka locka fler ungdomar med invandrarbakgrund.

- Ridsporten syns inte lika mycket som andra sporter och lärare och föräldrar hittar inte hit med sina ungdomar. Därför försöker vi samarbeta med skolor för att synliggöra ridningen. Man mår bra av att vara runt djur. Dessutom är det en sport man kan börja med när som helst i livet till skillnad från många andra sporter där det är svårare.

Stiftelsen "Idéer för livets" motivering till utmärkelsen lyder: "För sin kamp och tålmodiga arbete för ungdomar med funktionsnedsättning. Camilla har vikt sitt liv åt att arbeta förebyggande med att hjälpa multihandikappade att få växa i självförtroende och självkänsla, och även muskulärt förbättra sin fysik."

Även VRS handikappsektion fick ta emot ett stipendium, detta på 5 000 kronor, för sitt projekt "livsglädje till häst". Klubben har ett relativt stort antal funktionshindrade medlemmar men nyheten som kom om att bygget av det nya stallet på Rocklunda stoppats ställer till det för klubben.

- Som det är nu kommer våra funktionshindrade över huvud taget knappt in i stallet alls. Och dessutom är det farligt för dem att hästarna står i spiltor med bakdelarna mot gången i fall att de skulle sparka eller så. Skulle de stå i boxar skulle säkerheten vara större, säger en anonym medlem i klubben.

Mer läsning

Annons