Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-akademin får färre träningar

Nu minskar Västerås stad VSK Fotbolls hyrda träningstider med 20 procent. A-laget kommer dock inte att påverkas – däremot får Akademin ta den största smällen.– Konsekvenserna blir lite mindre på kort sikt om vi skär ner för Akademin, säger ordförande Peter Brandt.

Annons

För knappt två veckor sedan skrev VLT om att Västerås stad kommer att skära ner på VSK:s hyrda träningstider med 20 procent med start från 1 september – om inte klubben kan fullfölja sin avbetalningsplan till kommunen.

VSK har inte fått in tillräckligt med pengar för att kunna amortera.

– Så är tyvärr läget. Vi kan inte betala något mer just nu. Läget är dock inte panikartat men det här blir så klart ohållbart i längden om våra träningstider minskar med 20 procent varje månad, säger Peter Brandt.

Västerås stad vill att VSK enbart ska reducera tiderna för A-lagets träningsverksamhet – men det kommer inte på fråga enligt Brandt.

I stället blir det klubbens framgångsrika ungdomsakademi som får ta den största smällen.

– Vi ska ha styrelsemöte under onsdagen där vi ska besluta om hur vi ska lägga upp det här. Jag hoppas att vi kan hitta en bra lösning med fördelningen av träningstiderna. Tittar man på kort sikt så blir konsekvenserna mindre om vi skär ner på Akademin. A-laget är trots allt prio ett.

Mer läsning

Annons