Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK studerar stjärnförvärv

World cup avgörs i Sandviken nästa helg.  Då specialstuderar VSK Bandy tänkbara stjärnförvärv. – Vi vill bena ut vilka som skulle passa in hos oss, säger klubchefen Michael Campese.

Annons
Daniel Mossberg – här i Sandvikens tröja.

VLT skrev för ett par veckor sedan om VSK Bandys intresse för den svenska stjärntrion Johan Esplund, Daniel Mossberg och Daniel Berlin, som spelar i Ryssland. Grönvitt hoppas kunna värva någon av dem till nästa säsong.

Men redan nu intensifierar Grönvitt granskningen. Under World cup i Sandviken nästa veckoslut ska VSK-ledningen specialstudera spelarna när de är på plats med sina ryska klubbar, Zorkij (Esplund) och Dynamo Moskva (Mossberg, Berlin).

– Det handlar om att hitta vem som passar in bäst hos oss, säger Campese.

Har ni kontakt med spelarna?

– Nej, inte nu. Men vi har haft kontakt med två av dem tidigare genom åren.

Enligt vad VLT erfar är det Johan Esplund och Daniel Mossberg som VSK är mest intresserat av. Campese har en koppling till Mossberg då de känner varandra sedan barnsben.

Är det bara svenska ¿spelare i Ryssland som är intressanta?

– Egentligen inte. Det kan ju dyka upp någon ryss som vi inte har haft koll på i World cup, alla de bästa lagen är ju där.

VSK-ledningen planerar även en resa till Ryssland efter nyår.

– Det är inte bara för att kolla på de här svenska landslagsspelarna. Vi har ju Tobias Holmberg och Stefan Edberg där också (i Neftyanik), säger Campese.

Mer läsning

Annons