Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK tvåa i egen cup

Reebok cup arrangerades i helgen som en start på bandysäsongen för många lag. Rasmus Sjöström, en av 320 spelare som deltog, var nöjd med sitt VSK P14:s insatser.
– Laget kämpar, alla jobbar för varandra.

Annons
Reebok Cup i ABB Arena Syd 2012.

VSK bandys P14- och P15-lag anordnade tillsammans Reebok cup under den gångna helgen. Omkring 320 unga bandyspelare besökte Västerås och ABB Arena syd för att spela bandymatcher som en start på bandy-säsongen.

Mats Hedlund, en av hjärnorna bakom turneringen, berättar att Reebok cup sedan tre år tillbaka inte är öppet för vilka lag som helst, istället bjuder VSK in lag som passar in i turneringen.

– Vi vill hålla en så hög standard som möjligt på matcherna, förklarar Hedlund.

En spelare som deltog

i cupen var Rasmus Sjöström, 13 år. Han spelade för VSK bandys P14-lag och var nöjd med såväl cupen i sig som sitt lags insats. Nyckeln till framgångar är enligt Rasmus en laganda där man stöttar varandra och ser det som är bra i varje medspelare.

– Laget kämpar, alla jobbar för varandra, förklarar

Rasmus.

Vad är viktigast att

tänka på när man spelar bandy?

– För mig som mittback är det viktigt att följa spelet och att styra laget, svarar Rasmus.

Det bästa med turneringar som Reebok cup är att man får nya erfarenheter i form av att möta lag som man inte spelat mot förut enligt Rasmus. Att inte känna sina motståndare sedan tidigare ger en annan stämning på planen och gör att man måste tänka mera för att vinna.

Att turneringen spelas på hemmaplan har ingen stor effekt på själva spelet enligt Rasmus. Den publik som tagit sig ner till hallen och hejade på hjälpte ändå till en del – även om de inte hördes alltför väl på den stora bandyplanen.

– Men det klart att man blir pushad av publiken, deras stöd hjälper en att göra sitt bästa, säger Rasmus.

Reebok Cup i ABB Arena Syd 2012.
Reebok Cup i ABB Arena Syd 2012.
Reebok Cup i ABB Arena Syd 2012.
Reebok Cup i ABB Arena Syd 2012.

Mer läsning

Annons