Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK vill sälja sin kapten

Oscar Pehrsson vill vänta med att skriva på ett nytt kontrakt. Nu kan VLT avslöja att VSK Fotboll vill sälja sin lagkapten
– Jag är besviken på hela situationen, säger VSK:s sportsligt ansvarige Haci Aslan.

Annons
Vill bort. VSK Fotbolls lagkapten Oscar Pehrsson har valt att inte skriva på det treårskontrakt som klubben erbjudit honom. Han vill vänta till efter säsongen för att se vilka alternativ han har då. Grönvitts sportsligt ansvarige, Haci Aslan, är besviken på situationen – och vill sälja Pehrsson.FOTO: ARKIV/PER GROTH

Oscar Pehrsson är en av VSK Fotbolls absoluta nyckelspelare.

Nu vill Grönvitt sälja honom.

Anledningen: Pehrsson vill vänta till efter säsongen med att skriva på ett nytt¿kontrakt.

Mittbacken vill se om det kommer anbud från andra klubbar.

Haci Aslan, sportsligt ansvarig i VSK, är besviken.

– Vi har fixat jobb till Oscar Pehrsson och erbjudit ett bra treårsavtal, med klausuler som innebär att han kan lämna om det skulle dyka upp en möjlighet att gå till en klubb från superettan eller från allsvenskan. Det har vi gjort för att vi tycker att han är oerhört viktig för VSK Fotboll, säger Aslan.

Pehrssons nuvarande kontrakt går ut efter säsongen.

Då kan han gå gratis till en annan klubb.

Grönvitt kommer att försöka sälja sin lagkapten, men måste samtidigt tänka på sin sportsliga situation.

Laget ligger på en sjätteplats i division 1 norra.

– Vi kan inte ha spelare som Oscar Pehrsson på utgående kontrakt och kommer därför att sälja om vi får rätt bud. Sedan måste vi ju självklart tänka på hur tabellen ser ut också.

Hur kommer ni att lösa mittbackssituationen om Pehrsson försvinner?

– Vi har just nu tre riktigt bra mittbackar (Suleyman Aslan, Robin Blommé och Per Pettersson), vi har inte råd att värva utan måste tänka på ekonomin. Om vi kommer att värva någon så kommer det att ske lokalt.

Pehrsson har hela tiden indikerat att han vill skriva på ett nytt kontrakt.

Mittbacken värvades av VSK från Gideonsbergs IF i februari 2006.

– Det är inte så att vi vill låsa fast honom, vi ger honom klausuler som gör att han kan lämna. Vi vill ju få någonting tillbaka från honom eftersom att vi känner att vi har gett honom så mycket.

VLT har sökt Oscar Pehrsson.

Smajic till VSK:s seriekonkurrent

Emir Smajic har jagats av flera klubbar sedan det blev klart att det inte skulle bli någon förlängning med VSK Fotboll.

Och i går kväll blev det mer eller mindre klart – anfallaren värvas av Grönvitts seriekonkurrent Östersund. I går eftermiddag uppgav agenten Nenad Lukic för VLT att Smajic antagligen skulle skriva på för en svensk toppklubb i dag.

Toppklubben var Östersund – som ligger på en fjärdeplats i division 1 norra.

– Jag sa bara att det var en toppklubb, inte i vilken division. Det kan ju vara en toppklubb i division 3 eller division 5. Samtidigt tror jag att ÖFK kommer att vara en toppklubb inom några år, säger Lukic till Fotbollstransfers.com.

Smajic har inte skrivit på ännu. Men övergången ska i praktiken vara klar. Lukic ska möta representanter från Östersund i dag.

– Han är klar för Östersund. Han har inte skrivit på, men det är klart till 99 procent, säger Lukic till Fotbollstransfers.com.

VLT har sökt Smajic för en kommentar.

Mer läsning

Annons