Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK vs SAIK

Sandviken är storfavorit i kvartsfinalserien. Men VSK har den hemliga segerplanen klar.
– Det är klart att vi har kartlagt Sandviken, säger lagkaptenen Magnus Joneby.

Annons

Regerande mästarna VSK Bandy gjorde sista träningen i går eftermiddag inför första kvartsfinalen mot Sandviken. Men hur Grönvitt ska ta hand om Saik:s storstjärnor Magnus Muhrén och Christoffer Edlund ville ingen av VSK-arna berätta.

– Vi har snackat ihop oss och vet hur vi ska göra. Det är ingen idé att berätta vad vi ska göra. Vi är hemliga, säger VSK-tränaren Andreas Westman.

Serietvåan Saik:s anfallsduo Edlund och Muhrén har tillsammans gjort 139 mål i elitserien.

Det är bara tio mindre än hela VSK mäktat med.

Men Westman ville inte säga om Grönvitt kommer att specialbevaka dem.

– Det kan vara lite både och att punktmarkera en sådan spelare som Muhrén. De har ju ganska många bra spelare så det gäller att ha lite mer koll än på bara Muhrén. Men det är klart att han kräver sin bevakning, precis som Mossberg (Daniel), Berlin (Daniel), ”Zeke” (Daniel Eriksson) och Edlund gör. De har rätt så många som man behöver hålla reda på så vi behöver vara starka tillsammans.

Magnus Joneby:

– Vi har väl kartlagt Saik och de har många bra spelare som Muhrén och Mossberg som styr mycket av deras spel. Det är klart att vi måste vara vaksamma.

Kommer du att hålla ett extra öga på Muhrén?

– Nej, det vet jag inte. Vi har inte diskuterat så mycket om det, utan mest koncentrerat oss på vårt och det vi ska göra, säger han.

Och fortsätter:

– Det är klart att vi på mittfältet får hålla ett extra öga på dem, men de har så många bra spelare och det är svårt att ”pointa” ut spelare så där. Vi får hålla ihop som lag.

VSK är skadefritt och spelar med bästa laget i kväll.

Och Westman utmålar Saik som favorit.

– Egentligen är det ingenting som talar för oss om man ser till säsongen och lagen på pappret. Det är vår styrka som lag som vi kan få loss kraft i. Då kan vi utmana dem och ge dem en rejäl match, säger han.

Mer läsning

Annons