Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporten visar Västerås Idrottsgala – så gör du för att se sändningen

På torsdag är det återigen dags att hylla den lokala idrotten på Västerås Idrottsgala.
Sporten finns givetvis på plats i Aros Congress Center och sänder live från galan, som börjar klockan 19.

Att VLT sänder Västerås Idrottsgala har utvecklats till en tradition. Den traditionen fortsätter givetvis även i år.

När det på torsdag är dags för den nionde upplagan av idrottsgalan finns Sporten på plats och sänder hela galan live, från start till mål. Det är en kväll när de lokala klubbarna och idrottarna ska lyftas fram och hyllas för det jobb de gör de övriga 364 dagarna om året.

– Även om ett par av stadens mest kända värumärken har haft några tunga år, är Västerås en stark idrottsstad, med stor bredd och stolta traditioner. Västerås idrottsgala är ett fantastiskt initiativ för att lyfta fram inte bara de som oftast står i rampljuset utan även en del av de hjältar som kämpar och sliter i skymundan, både på och vid sidan av tävlingsarenorna. För oss som jobbar året runt med att skildra idrotten i Västerås är det förstås en självklarhet att vara en del av det och vi är jätteglada att återigen kunna sända galan, säger Rickard Pettersson, nyhetschef på Mittmedia sport i Västmanland.

Ett av priserna som delas ut under kvällen är som vanligt det anrika VLT-priset, som delats ut sedan 1939. Förra året tilldelades Frida Hansdotter priset efter sin seger i den totala slalomcupen.

Hansdotter är nominerad även i år, tillsammans med Frida Berggren (Västerås SS), Andreas Bergwall (VSK Bandy), och Karwan Safari (VSK Fotboll).

– Det var inte lätt att utse årets vinnare av VLT-priset, det fanns fler idrottare med i diskussionen kring nomineringarna och det rådde inte full enighet i juryn. Men till slut kom vi fram till en mycket värdig vinnare, säger Rickard Pettersson.

LÄS MER: Så blir 2017 års Idrottsgalan i Västerås – lämnar Bombardier Arena

Så ser du galasändningen:

För att kunna se sändningen måste du vara pluskund eller prenumerant på någon av Mittmedias titlar.

Är du prenumerant, men har inte aktiverat ditt Pluskonto ännu? Eller har du ännu inte tecknat Plus men vill göra det? Här hittar du all information om hur du gör.

Sändningen startar klockan 18.50 på torsdag, och du hittar den här!

Här är priserna som delas ut på idrottsgalan:

VLT-priset

Folkets pris

Glasmicken

Årets idrottsevenemang

Årets ungdomsledare

Årets integrationspris

Årets eldsjäl

Årets paraidrottare

Årets domare