Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprängattentat vid polisstationen i Hallstahammar: "Har orsakat stora skador"

Artikel 1 av 4
Explosionen vid polishuset i Hallstahammar
Visa alla artiklar

Polisstationen i Hallstahammar drabbades av en sprängning under natten till söndagen. Stora skador har orsakats vid entrén och delar av stationen är avspärrat för teknisk undersökning.

Vid 01.30 under lördagsnatten inkom ett första samtal om en hög smäll som hörts i Hallstahammar. Ytterligare ett par samtal togs emot av polisen med samma information, som snabbt kunde skicka en patrull till platsen.

– Vi kan konstatera att det har placerats någon form av sprängmedel utanför entrén till polisstationen. Sprängningen har orsakat stora skador på stationen och området är avspärrat för teknisk undersökning, säger Lisa Mattila hos polisen.

Per Björklind, förundersökningsledare på polisen, säger att de ser mycket allvarligt på händelsen.

– Det är tur att ingen blev skadad, säger han.

Läs också: Nationella bombskyddet på plats efter nattens explosion

Enligt Per Björklind ska det inte ha funnits någon uttalad hotbild mot polisen eller polishuset den senaste tiden.

– I sådana fall hade vi vidtagit åtgärder, säger han.

Per Björklind säger även att polisen har fått in uppgifter om smällare i området den senaste veckan. Men att man inte har hittat några gärningsmän.

– Vi är tacksamma för alla tips, säger han och påpekar att även om man kan tycka att något man sett inte verkar av värde kan det vara just det som gör att polisen får ett genombrott i utredningen.

Polisen känner inte till att några personer ska ha kommit till skada av sprängningen och ingen person är heller misstänkt eller gripen för brottet. Under söndagsmorgonen planeras en teknisk undersökning av området. I nuläget rubriceras sprängdådet som allmänfarlig ödeläggelse.

Tips kan lämnas till polisen på 114 14.

Läs mer:

Bil brann på Hammartorget – ytterligare en bil fick skador

Glasrutor krossades vid bussterminalen

För Plus-kunder och prenumeranter:

Oro i Hallstahammar efter stökig natt – smällar hördes och postbil brann upp