Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabilt försvar för VSK

VSK Fotboll kryssade borta mot superettalaget IK Brage .
– Jag är nöjd samtidigt som jag önskar att vi hade varit vassare framåt, säger tränaren Kalle Granath efter 0–0 i Borlänge.

Annons

Brage började bäst på Domnarvsvallens konstgräs, VSK fick försvara sig och gjorde det bra, enligt Granath.

Men efter en halvtimme mattades Brages spelövertag av. Filip Tronét hade ett skott i stolpen och Axel Johansson var också nära med ett skott. Dessutom hade mittbacken Marcus Danielson ett bra målläge på nick efter hörna.

– Stabilt bakåt men offensivt var vi ganska missnöjda efter första halvlek. Vi stack upp på dem men gjorde rätt många misstag, sammanfattar Granath.

I andra halvlek föll Brage bakåt i banan och VSK fick anfalla mer. Skapade ett par lägen, bland annat genom Filip Tronét igen, men några mål blev det inte.

– Vi hade ett par bra lägen och några farliga inspel i straffområdet, men vi är inte där till hundra procent. Okej, det är bra att skapa mot ett superettalag men ändå är det inte riktigt bra, säger Granath som plussade för Marcus Danielson, och mittfältarna Filip Mårtensson och Luciano Damianovici.

Grönvitt har en träningsmatch kvar, borta mot Sleipner på lördag, innan seriepremiären mot Dalkurd i Borlänge 17 april.

– Det känns okej inför seriestarten. Vi har fått den försäsong vi ville ha bortsett från vädret och vi har två veckor på oss att slipa. Grunderna sitter där men vi ska bli vassare på ett par saker, bland annat anfallet, säger Granath.