Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staffan Jansson borde vara stolt över Mimers ekonomi

Staffan Jansson (S) är orolig för Mimers långsiktiga stabilitet nu när "kassakossorna bjudits ut på marknaden och det dröjer decennier innan nybyggena har betalat sig och börjar generera vinst.”

Med bättre faktaunderlag borde i stället Jansson vara stolt över Mimers ekonomi både på kort och lång sikt. De senaste årens nyproduktion av hyresrätter har ett dubbelt så bra driftnetto som det sålda beståndet.

Det är alltså inte frågan om ”decennier” innan nyproduktionen går med vinst. Den går i princip ihop direkt. Och tack vare stora reavinster är fastigheterna dessutom finansierade utan att lång-siktigt belasta Mimer med nya lån.

Fakta är även att Mimer under de senaste tre åren 2007–2009 har minskat sin låneskuld med 600 miljoner kronor och ökat sitt egna kapital med drygt 300 miljoner. Fakta är således mer långsiktigt stabila än Janssons fördomar.

Lars Luttropp (M)

Styrelseordförande, Bostads AB Mimer

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel